S'està cercant, espereu....

La Roqueta - València

Vés enrere La Roqueta

Tornar

Urbanisme licita la redacció del projecte d'execució de l'habilitació de la Roqueta

Sandra Gómez posa en valor una actuació que recupera el patrimoni històric i dona un ús públic a l'edifici

• El Monestir de Sant Vicent de la Roqueta serà la seu municipal dels servicis de Cultura

20/06/2022

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha iniciat els tràmits administratius per a licitar la redacció del projecte d'execució per a l'habilitació del Monestir de la Roqueta i reurbanització del carrer. Una actuació que, segons ha explicat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, “posa en valor el patrimoni amb la recuperació d'un edifici que forma part de la història de la ciutat, al qual, a més, “se li donarà un ús públic”.

 

D'esta manera, l'Ajuntament ha aprovat contractar la prestació dels Servicis de redacció del projecte d'execució i direcció facultativa de les obres d'habilitació i de reurbanització de l'entorn del Monestir de Sant Vicent de la Roqueta com a edifici municipal de servicis culturals. Per a això, s'ha convocat procediment obert per a l'adjudicació del contracte, per un import total de 261.000 euros.

La vicealcaldessa, que ha informat que les obres tindran una duració de 20 mesos, ha recordat que els treballs de recuperació d'este edifici BIC “van arrancar el mandat anterior, després que el PP el deixara totalment arruïnat i abandonat”. “El nostre objectiu era recuperar-lo per als valencians i les valencianes perquè forma part indissociable de la història de la ciutat, des del seu origen”.

Per això, ha insistit que l'immoble havia de tindre un ús públic i per això serà la seu municipal dels servicis de Cultura, però també comptarà amb espai d'ús ciutadà com el que disposarà l'associació vicentina.

Gómez ha explicat que després de les obres de consolidació de l'estructura que van comptar amb un pressupost de 2.650.000 euros, va iniciar l'excavació d'investigació que es va dur a terme en aquestes dependències i que va comptar amb una inversió de 406.484 euros. Unes labors que van permetre trobar nombroses restes materials i enterraments propis d'època medieval, encara que també uns altres posteriors com a ceràmiques de diferent procedència.

La vicealcaldessa ha posat en valor la labor arqueològica ha demostrat que el monestir és "una de les majors joies històriques de la ciutat" i ha lamentat que per “la desídia i l'abandó del govern local anterior al 2015 vam estar a punt de perdre este edifici”. Així, ha destacat que este inmueble “parla de la fundació de la ciutat, del seu origen, de la seua evolució, de la seua història i de la identitat dels valencians i les valencianes”.

Gómez ha assegurat que les troballes estaran integrades en l'immoble una vegada recuperat. Els informes tècnics apunten que les restes del primer monestir associat a l'església amb la portada de Sant Vicent estan datats a la fi del segle XIII i que en l'àmbit del claustre s'han identificat cinc fases constructives datades entre els segles XIII i XIX.