S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Prórroga expo cadafal Mare de Déu - València

Vés enrere Prórroga expo cadafal Mare de Déu

Tornar

L'Ajuntament prorroga l'exposició sobre el cadafal de la Mare de Déu dels Desemparats davant l’afluència de visitants

• L'Almodí acull la mostra "Torna a brillar. Restauració de la Mare de Déu de l'Ofrena”.

27/06/2024

  • Més de 10.000 persones han visitat en dos mesos ‘Torna a brillar. Restauració de la Mare de Déu de l'Ofrena’, en l'Almodí de València
  • L'exposició, d'accés gratuït, romandrà oberta fins al 31 de juliol

Més de 10.000 persones han visitat, en tot just dos mesos, l'exposició organitzada per les Delegacions de Falles i Cultura que exhibix amb detall el procés de restauració del cadafal de la Mare de Déu dels Desemparats. La mostra, que porta per títol ‘Torna a brillar. Restauració de la Mare de Déu de l'Ofrena’, està allotjada en l'edifici de l'Almodí de València, en la cèntrica plaça de Sant Lluís Bertran.

El gran nombre de visites ha portat a l'Ajuntament de València a prorrogar l'exposició fins el pròxim 31 de juliol. De fet, al llarg del mes de maig va ser visitada per 6.312 persones, mentre que en juny ja han passat 4.268. La suma total, per tant, de visites en tot just dos mesos és de 10.580.

Entre el contingut expositiu destaquen, a més del símbol central de l'Ofrena, detalls i curiositats del primer equip que va fer el cadafal, la col·lecció de ninots indultats que han versat entorn del fervorós acte faller, peces úniques de la col·lecció de Lladró o de Pedro Arrúe o moments històrics reflectits en els mitjans de comunicació.

El cadafal representa a la Mare de Déu amb el xiquet Jesús en braços i té el seu origen en una confraria fundada en el segle XV. El pas dels anys es notava ja en la figura, que presentava clivelles, li faltaven adorns i els seus colors estaven apagats.

Cal recordar que la restauració va ser a càrrec del taller de Ceballos i Sanabria, els qui van aconseguir retornar l'esplendor a la imatge, eliminant clivelles i desconxades i treballant amb materials de qualitat que impedisquen l'oxidació. Els artistes van emprar pa d'or per a les zones d'orfebreria en substitució de la purpurina. Les tasques van consistir, entre altres, a retornar la qualitat de les superfícies i carnacions de la peça, consolidar els daurats i les zones de carnacions, daurar o platejar les zones d'orfebreria i aplicar l'envernissat final de protecció.