S'està cercant, espereu....

Dates clau - València

Dates clau

volver Tornar

 

 

 

fechas clave mujeres e igualdad

8 de Març: Dia Internacional de les Dones.

El 8 de març de 1857, milers de treballadores tèxtils van decidir ixir als carrers de Nova York amb el lema 'Pa i roses' per a protestar per les miserables condicions laborals i reivindicar una retallada de l'horari i la fi del treball infantil. Va ser una de les primeres manifestacions per a lluitar pels seus drets, i diferents moviments, successos i mobilitzacions (com la vaga de les camiseres de 1909) es van succeir a partir de llavors. Este esdeveniment històric es commemora per Nacions Unides des de 1975 i va ser proclamat per l'Assemblea de l'ONU en 1977 com el Dia Internacional de la Dona. Enguany, la campanya del 8 de Març està dedicada a la “interseccionalitat” entesa com les diferents discriminacions i opressions múltiples que pateixen les dones conformant diferents abordatges de la desigualtat. Amb això, la campanya vol acostar i reflectir la pluralitat i diversitat de les dones que integren la societat valenciana des d'una mirada interseccional.

Enllaç a programa d'activitats vigent

 

23 de Setembre: Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets.

campanya ni pagues ni calles valencia

El 23 de setembre es commemora el Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, instaurat al gener de 1999, que dona continuïtat a la promulgació de la primera norma legal en el món contra la prostitució infantil, l'any 1913, a l'Argentina. L'objectiu d'esta campanya és sensibilitzar a la població, especialment a la masculina, de la violència contra les dones que suposa la demanda de prostitució. Igualment previndre a la població juvenil perquè ells no es convertisquen en “prostituidors” i elles siguen conscients dels riscos que comporten unes certes plataformes en línia, que són prostitució emmascarada amb diferents reclams. Erradicar la normalització d'esta explotació en la nostra societat amb la finalitat d'aconseguir de València una ciutat abolicionista, d'acord al ‘Protocol d'intervenció amb víctimes de tràfic per a l'explotació sexual a la ciutat de València’ que es va aprovar 2017 i a l'adhesió a la ‘Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Prostitució’

Enllaç a programa d'activitats vigent

 

25 de Novembre: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Día Internacional para la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres

El 25 de novembre s'ha convertit en l'efemèride insígnia de la denúncia de la violència sistèmica que patixen les dones en tot el planeta. Mitjançant la seua commemoració, es reclamen polítiques públiques actives per a la seua erradicació. La convocatòria va ser iniciada pel moviment feminista llatinoamericà en 1981, i es va fixar la data en la qual van ser assassinades les tres germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i María Teresa), a la República Dominicana, en 1960. Esta jornada de reivindicació va ser confirmada per l'Assemblea General de les Nacions Unides al desembre de 1999.

Programa d'activitats vigent

Actualitat

Activitats puntuals i periòdiques
Ací es troben les activitats puntuals i periòdiques que programem des de la Regidoria d'Igualtat  per a divulgar els temes d'actualitat en l'agenda feminista.

icono-puntero

Descobrix les
nostres notícies

+ Notícies
icono-puntero

Accedix a
l'agenda

+ Agenda
icono-puntero

Les nostres
campanyes avui

+ Campanyes