S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull la XVII edició de la Copa del Món de Softbol femení

La competició se celebrarà del 18 al 22 de juliol en el camp municipal de beisbol i softbol del Riu Túria

• Un total de 18 seleccions nacionals competiran en la XVII edició de la Copa del Món de Softbol femení

08/06/2023

La ciutat de València acollirà del 18 al 22 de juliol la Copa Mundial de Softbol femení, que es disputarà en el camp municipal de beisbol i softbol del Riu Túria. El regidor d'Esports en funcions, Javier Mateo, ha afirmat que amb esta competició València serà el “epicentre mundial” del major esdeveniment esportiu internacional del softbol després dels Jocs Olímpics i novament, es convertirà “en la capital de l'esport mundial”.
 

El camp municipal de beisbol i softbol del Riu Túria es convertirà, del 18 al 22 de juliol, en l'escenari d'un dels majors esdeveniments esportius de l'any. Es tracta de la màxima competició internacional organitzada per la Confederació Mundial de Beisbol i Softbol (WBSC) que va concedir l'organització d'este esdeveniment internacional a la Real Federació Espanyola de Beisbol i Softbol (RFEBS) en col·laboració amb la Federació de Beisbol, Softbol i Futbol Americà de la Comunitat Valenciana (FBSFACV).

Així, València serà seu de la primera fase del WSWC del Grup B, en la qual participaran 6 seleccions nacionals: la Xina, Cuba, els Països Baixos, Puerto Rico, Sud-àfrica i Espanya. Serà la XVII edició de la Copa del Món de Softbol femení, una competició internacional que començà la seua trajectòria en 1965 i que es presenta, per primera vegada, en territori nacional. Espanya farà la seua estrena com a organitzador d'un mundial absolut d'esta disciplina.

El regidor d'Esports en funcions, Javier Mateo, ha explicat que un total de 18 seleccions nacionals competiran en la fase de grups. D'esta manera, “València serà l'epicentre mundial del major esdeveniment esportiu internacional del softbol després dels Jocs Olímpics i novament, es convertirà en la capital de l'esport mundial acollint un autèntic esdeveniment esportiu”, ha subratllat.

Mateo ha destacat que entre les jugadores triades per a disputar esta important competició internacional “es troben quatre valencianes”. En este sentit, el regidor en funcions ha assenyalat que esta competició siga una fase mundial i de categoria femenina, “posa en valor el treball que s'està fent a nivell de promoció i de visibilitat de l'esport femení. I no sols a València, és una labor a nivell nacional i que a poc a poc ens donarà els seus fruits”.

En concret, les jugadores valencianes són Raquel Rodrigo (Sacco Legnano), Yulán Denia (Club Sófbol Fènix Valencia), Meritxel Blesa (Inox Team Saronno) i Candela García (C.B.S. Antorcha).

A l'acte de presentació de la Copa Mundial de Softbol femení han assistit també el director general de l'Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya; el gerent de gestió de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Sergi Borrás, i el secretari general de la RFEBS i membre del CO, Jorge Miqueleiz.

Nou sistema de competició

Esta Copa Mundial de Softbol femení serà el primer esdeveniment que se celebrarà baix un nou sistema de competició, és a dir, amb un format de dos etapes que es jugaran durant dos anys consecutius, amb la fase de grups en el primer any i les finals a l'any següent.

Així, els equips disputaran la fase de grups a Europa de l'11 al 26 de juliol a Fingal-Dublín, Irlanda (Grup A); València, Espanya (Grup B); i Castions di Strada i Buttrio, Itàlia (Grup C)) i les finals es duran a terme a Itàlia durant l'estiu de 2024.

Un total de 18 seleccions nacionals competiran en la fase de grups repartits en tres grups i disputaran un total de 57 partits, entre tots els equips. Els dos millors equips de cada grup es classificaran per a les finals i, en esta etapa inicial, cada grup començarà amb un sol round robin. Els quatre millors equips del round robin avançaran als playoffs on els dos millors equips s'enfrontaran per un lloc en les finals en joc.

Recursos multimèdia

Javier Mateo