S'està cercant, espereu....

Qui som? - València

Qui som

L'Oficina de No Discriminació (ONDIS) és un espai, és una eina i és una comunitat de suport i de garantia dels drets humans a la ciutat de València. La discriminació no és un fet aïllat, sinó un problema de tota la societat. Per tant, a més d'atendre, acompanyar i intentar donar solució a cada acte denunciat, també treballem per a conscienciar a la ciutadania en matèria de justícia social. La solució forma part d'una estratègia global per a aconseguir una societat que diga SÍ al respecte, a la diversitat i a la convivència.

Pot accedir a aquest servei qualsevol persona que visca, treballe o estiga de pas a la nostra ciutat, especialment aquelles que patisquen o hagen patit discriminacions per raó de sexe, nacionalitat, origen racial o ètnic, orientació sexual, identitat i expressió de gènere, grup familiar, desenvolupament sexual, diversitat funcional o discapacitat, religió o creences, idees polítiques, pobresa, llengua, cultura, malaltia, estètica, cos o qualsevol altra circumstància personal o social.

El nostre equip està format per persones especialitzades en aquests temes sensibles. A més, col·laborem amb entitats socials i amb altres regidories o departaments, per a fer un seguiment transversal. El nostre treball implica una visió global:

  • Informem, formem i sensibilitzem en temes d'igualtat, diversitat i drets humans.
  • Atenem i assessorem persones que hagen sigut víctimes de vulneració dels seus drets o de delictes d'odi. Si constitueixen un delicte, acompanyem en el procés jurídic per a la tramitació oportuna de la denúncia. Escoltem, investiguem el fet i orientem sobre els possibles passos a seguir. Comptem amb mesures de mediació que, en moltes ocasions, aconsegueixen resultats més positius que l'acció judicial.
  • Formem i assessorem: oferim informació i formació en Drets Humans i accions antidiscriminatòries per qualsevol motiu de discriminació.  
  • Assessorem persones, grups o entitats en matèria antidiscriminatòria.
  • Reforcem la implicació de l'Ajuntament en aquells casos que es consideren estratègics i que puguen suposar un canvi o transformació profunda, tant en l'àmbit social com polític o jurídic.
  • Busquem detectar problemes estructurals que provoquen vulneracions de drets humans i estudiem possibles estratègies per a revertir-los.


DENUNCIA, T'ACOMPANYEM

Si has patit qualsevol discriminació, t'orientem i acompanyem en tot el procés de reclamació o denúncia, perquè aqueixos fets no acaben invisibilitzats per desmotivació, desconeixement o por. Diem SÍ a la justícia social.
 

Denuncia, pregunta, informa't, coneix-nos:

Crida'ns: +34 96 321 09 60 - +34 96 321 65 94
Escriu-nos: ondis@valencia.es
O vine a veure'ns: de dilluns a divendres de 9h a 14h
C/ de Dalt 48, baix esquerra. 46003 – Barri del Carme, València