S'està cercant, espereu....

Presentació - València

Presentació

La Delegació de Cultura de l'Ajuntament de València gestiona diversos museus i monuments de la ciutat. El visitant s'hi pot recrear amb la riquesa de les nostres col·leccions permanents, i la innovació de les exposicions temporals, sense oblidar diverses activitats de difusió de la cultura.

Art, arqueologia, paleontologia, classicisme, futur… Als nostres museus es pot trobar de tot. Així, el Museu Històric Municipal, al mateix Ajuntament de València; el Centre Arqueològic de l'Almoina, que ens obri les portes de la Valentia originària; la Cripta Arqueològica de la Presó de St. Vicent Màrtir, amb la memòria del primer màrtir conegut a la nostra ciutat; el Museu d'Història de València, que ens guia des de l'època romana fins al segle XX; el Museu de la Ciutat, amb un recorregut per l'art valencià des del segle XV fins a l'actualitat; el Museu de Ciències Naturals, en el qual es poden contemplar peces geològiques i paleontològiques singulars; o el Palau de Cervelló, antiga residència reial. També hi ha les cases museu de valencians il·lustres, com el nostre escriptor més cosmopolita: Vicent Blasco Ibáñez, al seu antic xalet de la Malva-rosa; la Casa Museu Benlliure, dedicada al pintor José Benlliure i al seu fill Peppino; o la casa de la cantaora Concha Piquer, que va adquirir fama universal.

A més dels museus, cal esmentar altres edificacions, totes medievals: la Llotja, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO; les Torres dels Serrans i les Torres de Quart, antigues portes de València; l'Almodí, edifici de magatzematge del blat; o les Drassanes, al barri marítim. Estos monuments convertixen la nostra ciutat en un museu obert, on la història i la modernitat es conjuguen.

Informació addicional

Contacta amb nosaltres

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València
Plaza de l'Ajuntament, 1
46002 VALÈNCIA
Telèfon 96 352 54 78
correu electrònic:
regidoradecultura@valencia.es