S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme organitza una festa per a celebrar la recuperació de l'espai públic de la superilla de la Petxina

Sandra Gómez: “Animem tota la ciutadania a participar en la jornada lúdica per la recuperació d'espai per als veïns i veïnes”

• La convocatòria inclou tallers infantils i música

23/03/2023

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha organitzat una jornada festiva oberta a tota la ciutadania, per a dissabte que ve, 25 de març, per a “celebrar la recuperació de l'espai públic per als veïns i veïnes que ha suposat la superilla de la Petxina”, tal com ha anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Al llarg del matí se celebraran diferents tallers infantils vinculats a l'arquitectura, la ciutat i el paisatgisme tàctic, mitjançant el qual els xiquets i xiquetes podran participar en la conclusió del mural ‘Jardí Botànic’ junt amb la il·lustradora Lúa Solar, o imaginar una nova ciutat en el taller titulat ‘Reconstruint la ciutat: imaginant paisatges’. Gómez ha animat tota la ciutadania a participar en esta “festa per a tots els veïns i veïnes del barri”, que estarà amenitzada amb la música de ‘Els Trobadorets’ per als més xicotets, i amb la de Badlands, una banda que té les seues arrels en el propi barri.
 

La jornada festiva començarà a les 11 hores amb els tallers infantils dirigits a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, que tindran una hora de duració. I les 12 hores començarà el concert infantil de Trobadorets, durant una hora més; de manera que, a les 13.30 hores, Badlands prenguen el relleu. El protagonisme per a la infància retornarà al tancament de la jornada, amb dos tallers que versaran, respectivament, sobre l'estampació vegetal a partir de la flora del barri, i sobre el redisseny de la ciutat des de l'aire.

Esta festa “pretén posar el protagonisme en la superilla de la Petxina, la primera que s'executa a València”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora, qui ha recordat que “es tracta d'una estratègia urbanística per a la recuperació de l'espai públic per als vianants mitjançant actuacions urbanístiques blanes o tàctiques”. “Estes accions –ha explicat- permeten, retornar l'espai públic als vianants, amb una execució ràpida i un cost ajustat, mitjançant l'ús de pintura, senyalística i mobiliari per a delimitar diferents zones i espais”.

El sistema de superilles consistix a generar un conjunt de diverses illes, en els carrers interiors de les quals es reduix al mínim el trànsit, per tal de generar el màxim espai per als vianants possible. Per a això, el trànsit motoritzat circula per les vies perimetrals, mentre que als carrers interiors es permet només la circulació per als vianants i l'accés de vehicles de residents, emergències, o càrrega i descàrrega. En este cas, s'ha actuat sobre 13.000 metres quadrats del barri de la Petxina, i s'ha recuperat l'espai dels carrers Palleter i Calixt III, generant una nova plaça i múltiples espais d'estada o de joc. Tota la zona s'ha equipat amb centenars de bancs, jardineres amb més de 1.800 plantes arbustos i arbres, i fins i tot taules de pícnic, pingpong i escacs, que els veïns i veïnes ja gaudixen des de fa una setmana.

Una vegada finalitzada i posada en marxa la superilla de la Petxina, la Regidoria d'Urbanisme ha licitat i està pendent d'adjudicació l'obra d'una nova superilla en Orriols. A més, estan també pendents de redacció els projectes de diverses actuacions similars més en diferents barris de la ciutat, que han sigut sol·licitades per la ciutadania a través dels Pressupostos Participatius.