S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València prolonga l'Operació Fred amb 697 places disponibles, fins que es recuperen les temperatures

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha subratllat el compromís de l'Ajuntament amb les persones sense sostre, i ha destacat la incorporació de 60 places extra per a donar un millor servici

• El CAES és un servici fonamental per a les persones que necessiten un lloc on dormir i refugiar-se quan fa fred

01/03/2023

L'Operació Fred 2023 es prolongarà fins que es recuperen les temperatures i amb un increment de 60 places més sobre les previstes. La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha informat este dimecres de la decisió del govern municipal de prorrogar el servici especial d'acolliment i assistència a persones sense sostre, a causa de la situació climatològica actual, marcada per unes temperatures molt baixes per les condicions atmosfèriques de borrasca hivernal. Lozano ha subratllat “el compromís de l'Ajuntament amb les persones sense sostre”.
 

Tal com ha recordat la regidora, el termini previst de l'Operació Fred, que va arrancar el passat 1 de desembre, concloïa hui dimecres, 1 de març. No obstant això, a causa de les actuals circumstàncies, marcades per les temperatures molt baixes especialment durant la nit i la matinada, des de la Regidoria de Servicis Socials s'ha decidit prolongar les mesures especials de l'operatiu, almenys fins el pròxim 5 de març, o més enllà, ha subratllat Lozano, si es manté el fred.

L'Operació Fred és un dispositiu especial de reforç dels recursos d'allotjament per a les persones sense llar de la ciutat de València. L'operatiu va començar amb un total de 673 places d'acolliment però, tal com ha informat Isabel Lozano, “hem decidit prorrogar-lo amb 60 places extra a la disposició de les persones que ho necessiten, atesa la baixada de temperatures que estem patint esta setmana”.

Així, a les 637 places ordinàries de què disposa la ciutat de València per a persones sense llar, s'han sumat 60 places extra en el marc de l'Operació Fred (25 del Centre d'Atenció davant Emergències Socials, CAES), altres 15 de Salut i comunitat, i les 20 de Càritas (que ja són permanents). En total, 697 places que són susceptibles d'ampliar-se més, com en l'anterior alerta per fred, en la qual es van habilitar altres 30 en el poliesportiu del Cabanyal, de manera temporal.

El Centre municipal d'Atenció a Emergències Socials (CAES), situat al carrer Santa Cruz de Tenerife, és un centre flexible, fins al punt que també admet mascotes. Es tracta de recurs que compta amb un pressupost municipal de 101.000 euros, la qual cosa permet oferir també roba i elements de cura personal, així com diversos menjars al dia. “Este és un servici fonamental per a les persones que necessiten un lloc on dormir i refugiar-se quan fa fred –ha destacat la regidora- i, a més, se'ls ofereix menjar, poden llavar la seua roba, i també té servici de dutxa i neteja personal”.

A més, l'operatiu especial per baixes temperatures compta amb també la participació del SAUS, Servei d'Urgències Socials municipal, que treballa les 24 hores del dia, en virtut del nou contracte aprovat per l'Ajuntament, que ha permés incrementar les labors que duu a terme l'equip. Tal com ha explicat Lozano, “la millora d'atenció a les persones més vulnerables de la ciutat s'ha incrementat de manera considerable amb este nou contracte i, de fet, l'equip itinerant que cobrix este servici pot ara actuar de forma molt més àgil i ràpida enfront de situacions com la pèrdua inesperada d'allotjament, i també pot cobrir les necessitats bàsiques de les persones sense sostre davant d’emergències climàtiques".

També col·laboren en l'Operació Fred la Secció Municipal d'Atenció Social a l'Exclusió, el Centre d'Atenció a Persones Sense Sostre, la Unitat X4 de Policia Local, adscrita al CAST, el Centre de Suport a la Immigració, i la resta d'Unitats de la Policia Local, amb la col·laboració de Creu Roja, i les esmentades Fundació Salut i Comunitat i Càritas Diocesana de València. “Entre totes i tots es duu a terme una tasca fonamental perquè ningú passe fred durant l'hivern a la ciutat de València –ha subratllat la regidora Lozano- es dona resposta a les necessitats de les persones sense llar a la nostra ciutat, tant en situacions puntuals per fred (o per calor, a l'estiu), com per emergències socials o climàtiques. A més, treballem per a iniciar processos més intensos de canvi i inserció social que puguen acabar en una vida autònoma fora de la situació de carrer”, ha conclòs la regidora.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano