S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El mercat de venda directa de l'horta de Castellar-Oliveral arranca este dissabte

També este cap de setmana reprèn la seua activitat el que s'instal·la en la plaça de Benimaclet

• Els mercats tenen periodicitat setmanal en horari de 9 a 14 h

23/03/2023

Este cap de setmana, després del parèntesi faller, reprenen la seua activitat els mercats de l'horta. El dissabte comença el mercat de Castellar-l’Oliveral i continua el de Benimaclet, que va començar el passat 4 de març. En estos mercats s'oferix, directament per les persones productores, fruites i verdures de proximitat i quilòmetre zero de l'horta valenciana.
 

Després de la posada en marxa dels mercats de venda no sedentària de Benimaclet i Castellar-L’Oliveral, dimarts que ve està previst que comence el del Pla del Remei i finalment, l'1 d'abril ho farà el de Malilla (carrer Joaquim Benlloch). Estos mercats funcionen amb periodicitat setmanal, en horari de 9 a 14 hores. El mercat de Castellar-l'Oliveral es realitzarà de moment darrere del centre cívic de la Cebera, mentre es duen a terme les obres en la plaça de la Figuereta, que és la seua ubicació definitiva.

El regidor d'Agricultura i Horta, Alejandro Ramon, ha assenyalat que amb estos mercats de venda no sedentària es vol ajudar als xicotets productors: “no sols hem de salvar l'horta, també als agricultors i agricultores que tenen bona terra i clima benigne, però els falla la comercialització perquè no reben un preu just pels productes que cultiven”.

La posada en marxa d'estos mercats s'emmarca en l'Estratègia Agroalimentària Municipal ―aprovada per unanimitat en sessió plenària de 25 d'octubre de 2018― i en l'Acord marc per a la recuperació i la reconstrucció de la ciutat de València en el context post-COVID ―aprovat en Ple extraordinari de 7 de juliol de 2020―. Tots dos textos recullen la instal·lació de punts de venda directa de productes agroalimentaris, “afavorint criteris de sostenibilitat, proximitat i inclusivitat, atenent també la localització en espais d'afluència i complementarietat amb altres centres de comercialització agroalimentaris”.

Les persones interessades a instal·lar una parada en estos espais poden dirigir-se al Consell Alimentari Municipal o a la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta (ragriculturaialimentacio@valencia.es).