Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Palau de la Música dona suport al sector musical valencià amb huit concerts gratuïts i a l’aire lliure de rock, pop i música de banda

Amb la BSMV, Revólver, Sole Giménez, Badlands, Lisasinson, Julio Bustamente & Lavanda, Sienna i la BSCV

• Els concerts tindran lloc els dies 6, 8, 9 i 10 d’octubre als Jardins del Palau

02/10/2021

“Volem convidar totes i tots els valencians a huit concerts molt especials per gaudir junts del treball i de l’art dels nostres artistes”. D’esta manera, ha presentat la regidora de Cultura i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, els huit concerts gratuïts i a l’aire lliure, que tindran lloc els dies 6, 8, 9 i 10 d’octubre als Jardins del Palau. Concerts on la música de banda estarà protagonitzada per la Banda Simfònica Municipal de València i per una altra formada per músics de totes les societats musicals de la ciutat de València, donant pas al cicle de “Rock, pop..., al Palau” amb Revólver, Sole Giménez, Badlands, Lisasinson, Julio Bustamante & Lavanda i Sienna. “Són huit concerts que hem programat amb molta il·lusió”, ha afegit Tello, “amb l’ànim d’ajudar a reactivar l’economia del sector cultural i contribuir a recuperar la desitjada normalitat cultural, tan necessària per a l’ànima de les persones, que tant hem patit la crisi sanitària mundial”. L’entrada és lliure i l’aforament és limitat. El públic pot aconseguir les seues localitats mitjançant reserva prèvia al web del Palau: www.palauvalencia.com.

 

D’esta manera, la primera formació a pujar a l’escenari habilitat als Jardins del Palau serà la Banda Simfònica Municipal, el 6 d’octubre, per interpretar a les 19.30 hores el seu tradicional concert del 9 d’Octubre. Sota la direcció de Rafael Sanz-Espert, el públic assistent podrà escoltar marxes mores, pasdobles, danses i peces simfòniques de David Pont, Salvador Giner, Miguel Asensi Martín, Antonio Palanca, Bernardo Adam Ferrero, Óscar Navarro i el mestre Serrano.

Dos dies després, divendres, continuarà la música de banda amb música interpretada per músics de totes les societats musicals de la ciutat de València, i el seu programa “Sons de festa”, sota la direcció de Celia Torá Mateo. S’interpretarà un programa d’obres molt coloristes i rítmiques d’Ignacio Sánchez, Francisco Esteve, Saúl Gómez, Ramón García i Soler, Juan Bautista González, Francisco Valor, Rafael Mullor, Amando Blanquer, José Rafael Pascual, Enrique Alborch i José Padilla.

L’endemà, el dissabte 9 d’octubre, serà el torn dels grups valencians de rock i pop amb les actuacions a partir de les 19.00 hores de Julio Bustamente & Lavanda, Sole Giménez i Revólver. I per últim, el 10 d’octubre, també a partir de les 19.00 hores pujaran a l’escenari Lisasinson, Sienna i Badlands.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat “la varietat i la qualitat de les propostes que hem programat a l’aire lliure i a més, al voltant del Dia de les valencianes i els valencians”, i ha recordat el concert de l’Orquestra de València del pròxim 7 d’octubre, a l’Auditori de Les Arts i que dirigirà Rubén Gimeno amb motiu del 9 d’Octubre. “Podrem escoltar entre altres, un acte del ballet “Passionera” de Vicent Garcés, una altra obra que hem recuperat de l’oblit i d’un autor que és considerat com el creador del primer ballet valencià de la història”, ha conclòs Ros.