S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El centre de València, per als vianants durant totes les Falles

El perímetre interior del cinturó de ronda format per les grans vies romandrà tallat al trànsit fins al pròxim dia 20 a les 4 hores de la matinada

• Zones afectades per a la circulació de vehicles

15/03/2023

El centre de València, en el perímetre interior del cinturó de ronda format per la Gran Via Ferran el Catòlic, Ramón y Cajal, Germanies i Marqués del Túria i el marge dret del vell llit del Túria, romandrà tallat al trànsit rodat des de dijous 16 de març, a les 15 hores, fins al dia 20, a les 4 hores de la matinada, amb motiu de les Falles 2023. L’Ajuntament ha previst aparcaments en els accessos principals a la ciutat per tal de facilitar-ne l’entrada i l’eixida. Igualment es recomana a veïnat i visitants que utilitzen el transport públic per desplaçar-se per València.
 

Queden exceptuats de la prohibició de circulació pel centre de València els autobusos urbans, els taxis, els vehicles de servici públic, els vehicles que atenguen situacions d’urgència i els vehicles oficials autoritzats per l’àrea de Mobilitat. Esta prohibició tampoc no afecta les persones residents a la zona restringida, circumstància que podran acreditar amb el seu document nacional d’identitat (DNI), permís de circulació, targeta de permís de circulació, rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) o lloguer. No obstant això, es recomana que s’hi accedisca en vehicle de 6:30 a 11 hores i únicament quan siga imprescindible.

Els vehicles de càrrega i descàrrega que hagen de circular per l’àrea restringida podran fer-ho de 6:30 a 12.30 hores del migdia sense necessitat d’autorització però acreditant davant la policia local, quan així ho requerisca, l’adreça del subministrament mitjançant un albarà o qualsevol altre document. Este permís no regix per als transports especials i vehicles de càrrega perillosa, que sí necessiten les autoritzacions previstes en l’ordenança de mobilitat.

Les restriccions a la circulació s’ampliaran a àrees distintes de la ciutat en moments concrets en què resulte necessari. Així, quan les necessitats de la circulació així ho aconsellen, la policia local podrà ampliar el perímetre de les restriccions fins a una segona ronda de circumval·lació conformada per les avingudes de Peris i Valero, Pérez Galdós i Giorgeta. També s’hi vorà afectada la zona pròxima a la Ciutat de les Ciències durant les nits i matinades del 16, 17 i 18 de març, coincidint amb la disparada dels castells i, especialment, durant la Nit del Foc. 

L’Ajuntament ha habilitat aparcaments en els principals accessos a la ciutat per facilitar-ne l’entrada i l’eixida del veïnat i visitants que hi accedisquen. Així, s’establixen zones per aparcar en l’entrada i eixida per la CV-35, en la zona de l’avinguda de les Corts Valencianes i la pista d’Ademús; en la CV-21, avinguda de Catalunya, Tarongers i Blasco Ibáñez; en la V-31, Germans Maristes, Institut Obrer, Antonio Ferrandis i Font de Sant Lluís; i en l’accés a l’A-3, al voltant de l’avinguda de les Tres Creus. Es demana als visitants que accedisquen a la ciutat que deixen el vehicle en els aparcaments habilitats i empren les línies d’autobús, metro i tramvia per acostar-se a les zones de la festa.

Els dies de repartiment de premis, els autobusos de les comissions falleres podran realitzar les operacions de pujada i baixada de fallers i falleres a l’avinguda de Navarro Reverter i Guillem de Castro. Igualment, els dies d’ofrena els autobusos de les comissions podran estacionar al passeig de l’Albereda, carrer d’Almassora, pont de les Arts, i als carrers de Guadalaviar, Pla de la Saïdia, Mauro Guillén i Menéndez Pidal.

A més, el servici d’estacionament regulat amb limitació horària també queda modificat fins a les 9 hores del dia 20 de març en tot el terme municipal de la manera següent:

-Zona blava: se suspén la regulació horària.

-Zona taronja: exclusiva per a residents durant les 24 hores del dia.

-Zona verda: mantindrà el funcionament habitual.

L’Ajuntament demana a la ciutadania que, durant les festes falleres, empre el transport públic per desplaçar-se a les zones de festa.