S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament convoca els premis de literatura i creativitat musical per a joves

El termini de presentació d'obres finalitza el 29 de juny i poden participar artistes i col·lectius que residisquen, estudien o treballen a València

• Els premis formen part del programa Cultura Jove

09/06/2023

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat este divendres, 9 de juny, la convocatòria dels premis de literatura ‘NarrArtístic’ i de creativitat musical per a joves. Esta subvenció està dotada amb un pressupost total d'11.100 euros i forma part del programa ‘Cultura Jove’, elaborat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València, per tal d'acostar la cultura a la gent jove i fomentar entre este col·lectiu la creació artística i el consum cultural.
 

El termini de presentació de sol·licituds, que serà de 20 dies naturals, s'obri este dissabte 10 de juny i conclou el pròxim 29 de juny. Les persones i col·lectius interessats podran presentar les seues sol·licituds a través de la seu electrònica i de les oficines de registre de l'Ajuntament de València. Els impresos de sol·licitud es poden obtindre en la pàgina web de la Regidoria de Joventut (www.joventut-valencia.es) i en la de l'Ajuntament de València (www.valencia.es).

L'objectiu d'estos guardons és promoure la creació literària i assentar un espai d'expressió i creativitat de joves, entre 16 i 30 anys, que s'inicien en la pràctica de la narrativa, la poesia i el còmic, així com fomentar la creació, producció, difusió, exhibició i edició d'obres musicals, tant maquetes com vídeos. Totes les obres presentades han de ser originals i inèdites, no donades a conéixer en lectura pública ni editades en cap format abans de la concessió del guardó, tal com es ressenya en les bases.

Els premis estan distribuïts en les següents categories:

NarrArtístic

  • Narrativa breu: Creació de tema lliure amb una extensió màxima de 20 pàgines.
  • Poesia: Entre cinc i 15 pàgines.
  • Còmic: Un capítol pilot o l'inici d'una historieta, d'entre 10 i 20 pàgines.

En els tres casos, es concedirà un primer premi (dotat amb 800 euros) i un segon (500 euros), per a cadascuna de les obres distingides, tant en castellà com en valencià. L'Ajuntament editarà 300 exemplars amb compendi de les 12 obres premiades.

Creativitat musical

  • Presentació d'una maqueta o vídeo musical amb estil musical totalment lliure, sempre que estiga exempt de continguts violents, homòfobs, masclistes, xenòfobs o de qualsevol altre aspecte pejoratiu o discriminatori. En relació amb els grups o solistes novells premiats, es difondran les seues creacions en la pàgina web i els perfils de xarxes socials de la Regidoria de Joventut. Es concediran tres premis: un primer, dotat amb 1.500 euros; un segon, amb 1.000 i un tercer, al qual li correspondran 800 euros.

La comissió de valoració tindrà en compte l'originalitat i temàtica de les obres, la coherència en la redacció, la viabilitat tècnica dels vídeos i maquetes, així com la qualitat artística.

Les persones o col·lectius interessats a participar en el concurs poden sol·licitar més informació a través del correu electrònic juventudproyectos@valencia.es. Igualment, les bases íntegres de la convocatòria es poden consultar en el següent enllaç de la Base de Dades Nacional de Subvencions:

https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/ge/es/convocatoria/696202