Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

3.612 alumnes de 48 centres de la ciutat, col·laboren amb la Capitalitat Mundial del Disseny 2022

Maite Ibáñez i Xavi Calvo han entregat els diplomes a l'alumnat participant de la XXVI Campanya 'Per una ciutat en convivència', que porta per lema "València Capital Mundial del Disseny 2022", en l'Hemicicle

• Alumnes de 48 centres educatius han rebut un diploma de mà de la regidora d'Educació

11/05/2022

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, i el Director General de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, han entregat en l'Hemicicle Municipal els diplomes a l'alumnat participant de la XXVI Campanya 'Per una ciutat en convivència', que esta edició ha girat entorn de la Capitalitat Mundial del Disseny. L'objectiu és fomentar la cultura del disseny entre la comunitat escolar i estimular l'expressió creativa de l'alumnat a través de la creació de cartells, que s'han exposat per tota la ciutat a través del mobiliari urbà. En la present edició han participat un total de 3.612 alumnes i 103 docents de 48 centres educatius de la ciutat.

 

La campanya ‘Per una Ciutat en Convivència’ és una iniciativa que té com a objectiu que l'alumnat reflexione sobre diferents temes i els plasmen en cartells que són exposats en els MUPIS. Este curs escolar, la regidoria d'Educació pretén sumar la mirada de la infància i la joventut al nomenament de la nostra ciutat com a Capital Mundial del Disseny per part de la World Design Organization.

En total, s'han realitzat 172 cartells. La campanya forma part de les accions que desenvolupa la regidoria d'Educació dins de la Xarxa de Ciutats Educadores. Entre els objectius es troba el de sensibilitzar a la ciutadania a partir de dibuixos elaborats per l'alumnat dels centres educatius, i potenciar una educació de valors humans i cívics en els diferents àmbits de la vida quotidiana. Enguany s'ha pretés que els alumnes i alumnes reflexionen sobre la importància que València es configure com a Capital Mundial del Disseny i s'acosten al món del disseny.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que “estem molt satisfets que esta campanya haja servit per a sensibilitzar, visualitzar i fomentar la importància del disseny entre la comunitat educativa, contribuint a donar a conéixer entre ells la importància del disseny com a eina que afavorix i potència el desenvolupament i transformació de la ciutat”. Amb això, “hem incentivat que reflexionen sobre el disseny a través de les arts plàstiques, el resultat final de les quals és la realització de cartells que representen la importància del disseny per a la ciutat”. Els treballs seleccionats estan exposats per tota la ciutat, a través dels MUPIS.

Per part seua, el Director General de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, ha afirmat que “a través de la Capitalitat Mundial pretenem que el disseny arribe a tota la ciutadania i a totes les edats i, en estet sentit, iniciatives com estes complixen l'objectiu”.

Finalment, Ibáñez ha recordat que este curs s'ha oferit un nou taller a través dels Projectes Educatius, amb el qual estem “estimulant la creativitat artística, fomentant el coneixement sobre el disseny valencià i visibilitzant-lo, ja que és important involucrar als centres educatius en el full de ruta de la Capitalitat del Disseny, una excel·lent oportunitat per a acostar el disseny a l'alumnat i reivindicar la importància de l'educació artística”.

Després d'acabar l'acte, ha començat l'itinerari amb el bus turístic, en el qual s'han recorregut els carrers i places de la ciutat “buscant” els cartells realitzats exposats en els MUPIS, que podran ser observats per tota la ciutadania fins al mes de juny.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez