S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València eliminarà l’impost de plusvàlua als fills i filles de víctimes de violència masclista

Sanjuán destaca el compromís de la ciutat per erradicar la violència masclista i ajudar les víctimes després del canvi legal del govern central

• El consistori modificarà l'ordenança fiscal corresponent

20/04/2022

L’Ajuntament eliminarà l’impost de plusvàlua per als fills i filles de víctimes de violència masclista. El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha impulsat una moció per articular esta mesura a conseqüència de la modificació de la llei efectuada pel govern d’Espanya per incloure esta exempció. “A la ciutat de València eliminarem l’impost de plusvàlua per als fills i filles de víctimes de violència de gènere. Volem, d’esta manera, que els menors que han perdut les seues mares per la violència masclista no hagen d’enfrontar-se al pagament d’un impost”, ha explicat Sanjuán.

 

En la moció s’establix una modificació de l’article 4.1 de l'Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana per introduir la suspensió del cobrament de l’impost per als “fills, filles, menors o persones amb discapacitat subjectes a pàtria potestat, tutela o amb mesures de suport per a l’adequat exercici de la seua capacitat jurídica l’exercici de la qual es portara a terme per les dones mortes a conseqüència de violència contra la dona (…) quan estes transmissions lucratives porten causa de la referida defunció”.

El regidor d’Hisenda ha subratllat que esta suspensió s’ha pogut articular després de la modificació legal executada pel govern. “Esta iniciativa és possible executar-la gràcies a la modificació de la llei que ha fet el govern de Pedro Sánchez, demostrant que davant dels negacionistes de la pitjor de les violències que és la violència masclista, hi ha governs que es comprometen a erradicar esta xacra i ajudar les seues víctimes”, ha finalitzat Sanjuán.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán