S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament completa l’actuació integral de pacificació del trànsit a Massarrojos

Es tracta d'una actuació finançada pels pressupostos participatius Decidim València 2021-2022.

• Carrer de Massarrojos afectat per les obres de pacificació

05/05/2023

Esta setmana s'ha completat l'actuació integral de pacificació del trànsit a Massarrojos, iniciada el passat 3 d'abril a càrrec del servici de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València. Es tracta d'una actuació finançada dels pressupostos participatius Decidim VLC 2021-2022.
 

El projecte, que ha afectat els carrers Diego Sevilla, Aspiroz, Pedrera, Juan Estellés, Hort del Fariner, Pare Gaspar Francés i avinguda de l'1 d'Octubre de Massarrojos, ha consistit a estretir el carril de circulació així com la creació d'un estacionament altern a banda i banda del carrer creant un itinerari en forma de ‘chicane’ que té l'avantatge de reduir la velocitat dels vehicles i de millorar la seguretat viària. També s'han pintat places d'estacionament per motocicletes al costat dels passos de vianants que millora la visibilitat per vianants en els encreuaments.

El projecte ha suposat, també, la instal·lació de dos nous passos de vianants elevats al carrer Pare Gaspar Francés i en Hort del Fariner número 30; així com un nou pas de vianants en l'encreuament de Juan Estellés amb el carrer Extremadura, una zona d'important afluència per als vianants. Al carrer Juan Estellés s'ha instal·lat, a més, un senyal de Stop.

L'actuació millora la seguretat en l'entrada a Massarrojos per la VV-6046 amb la instal·lació de noves fites en la mitjana entre carrils, i li l'adequació de l'entorn de l'Escola Infantil Mestra María de Maeztu amb la creació d'una àrea per als vianants amb pintura verda, tanques i jocs per als més xicotets.

L'actuació s'adequa a la circulació dels vehicles d'emergència i s'ha aprofitat per redimensionar i adaptar totes les places per a persones amb mobilitat reduïda d'acord amb les recomanacions publicades per l'ordre ministerial TMA/851/2021 en matèria d'accessibilitat, és a dir, que les places PMR tinguen 3 metres lliures d'obstacles per a permetre la rampa d'accés en la part posterior i 1,5 metres en els laterals com a zona de transferència.

L'execució del projecte ha comptat amb un pressupost de 38.526,92 euros i s'ha sol·licitat que siga subvencionable en el programa d'ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions convocat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, amb el que optaria a un finançament per part dels fons europeus Next Generation de fins al 90% del seu pressupost base.