S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament i la Diputació donen la veu a migrants que contaran la seua història durant la Nit Europea dels Museus

En el Museu de Prehistòria, el pròxim dissabte 20 de maig

• Cartell oficial de l'esdeveniment

18/05/2023

La Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament ha participat en l’organització d’una activitat que es desenvoluparà el dissabte que ve a la nit en el Museu de Prehistòria de la Diputació de València per parlar d’històries de migració presents i connectar-les amb les experimentades per la humanitat en el passat. Esta iniciativa se celebrarà durant la Nit Europea dels Museus, el pròxim 20 de maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus, i se sumarà a altres accions que es duran a termeen els museus municipals.
 

La proposta per acostar a la ciutadania “Històries Migrants” es gesta en el Projecte ´Tòtems: orígens i camins encreuats', en el qual col·laboren tècnics i tècniques de l'àrea de convivència intercultural de l’Ajuntament, professionals del Museu de Prehistòria, i 10 entitats de persones immigrants amb l’objectiu d’analitzar la universalitat de les migracions i els elements d'identitat cultural. Esta iniciativa, que també pretén promoure els contactes culturals i l’acostament de la població migrant al museu, s’obrirà al públic en general dissabte amb converses amb persones que han migrat i aportaran informació i compartiran records d’éssers estimats i moments viscuts.

En paraules de la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, “es tracta d'oferir a la ciutadania una relectura intercultural de les col·leccions dels museus, i d'analitzar les migracions al llarg del temps”. Amb este objectiu, també es desenvoluparan visites pel museu, comentades amb perspectiva intercultural, tallers didàctics i danses i música del món.

La Nit europea dels Museus és un esdeveniment patrocinat pel Consell d'Europa, el Consell Internacional de Museus (ICOM) i la UNESCO que té com a fi fer dels museus espais atractius per a totes les persones.