S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Junta de Govern aprova la modificació de les obres en l'antiga Casa dels Bous per al futur Museu de la Mar

• La antiga Casa dels Bous albergava els bous destinats a l'arrossegament per a l'entrada i eixida de les barques del mar.

15/09/2023

  • L'empresa es compromet a finalitzar les obres el pròxim 30 d'octubre, després del retard motivat per la troballa de restes arqueològiques
  • La Casa dels Bous, declarada Bé de Rellevància Local, albergava els bous destinats a l'arrossegament per a l'entrada i eixida de les barques del mar

La finalització de les obres del futur Museu de la Mar està cada vegada més a prop. La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres, 15 de setembre, la modificació del contracte d'obres per a la rehabilitació de l'antiga Casa dels Bous i el seu edifici annex Tenyidors, amb l'objectiu de convertir-la en la seu del Museu de la Mar. Per a això, l'òrgan col·legiat presidit per l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha acordat destinar un import de 241.288,03 euros, la qual cosa suposa un increment del 14,99% del pressupost inicial.

D'igual manera, l'empresa adjudicatària es compromet a finalitzar l'execució de les obres el pròxim 30 d'octubre de 2023. Esta entitat mercantil va resultar adjudicatària del contracte el passat 17 de març de 2021 per un pressupost total inicial d'1.609.660,00 d'euros i un període d'execució de 14 mesos.

La modificació contractual ve determinada per l'increment de preu d'alguns materials i pel resultat de l'excavació arqueològica de les casetes de Tenyidors i la declaració de Bé de Rellevància Local (BRL) de la Casa dels Bous i el solar annex, que ha provocat la modificació tècnica del projecte. Això permetrà conservar les restes, entre ells un antic rellotge de sol, i deixar visibles les estructures de fusta originals.

La Casa dels Bous, construïda sobre 1880 en l'actual número 7 del carrer de Pescadors, albergava els bous que es destinaven al servici d'arrossegament per a l'entrada i eixida de les barques del mar. En la parcel·la confrontant de Tenyidors, es tenyia les xarxes de cànem dels pescadors.

L'objecte inicial del projecte consistix en la realització d'intervencions de consolidació i restauració per a la recuperació i posada en valor de l'edifici i espais lliures d'edificació de la Casa dels Bous. D'esta manera, es rehabilitarà el seu interior com a espai sociocultural, que inclourà espais expositius, culturals i representatius del Museu de la Mar. En la parcel·la de Tenyidors es construirà un pavelló envoltat d'un jardí, on es conservaran dos casetes com a resta patrimonial i es construirà una tercera.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr