S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament triplica el pressupost per a la neteja i dragatge de l’Albufera

El govern municipal demana fons europeus per a la rehabilitació integral de la Casa del Punt de Ganxo

• Dragatge en el llac de l'Albufera

20/05/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat hui autoritzar l’increment de la despesa plurianual de les contractes del servici de neteja, conservació i dragatge del llac de l’Albufera. En concret, la dotació per a la nova contracta, que enceta ara el període de licitació, passa de 100.000 a 300.000 euros. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut en la roda de premsa posterior a la Junta acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha afirmat que “triplicar esta contracta ens permetrà més capacitat per mantindre adequadament els canals i les séquies de l’Albufera. És una mostra més del compromís d’este govern amb el llac”.

 

Campillo ha explicat que “és una petició que ens han fet molts pescadors i llauradors perquè, encara que en els últims anys, des de 2018, hem anat fent molt de camí i molt de treball, l’Albufera és molt gran i, per tant, teníem eixa necessitat d’augmentar eixa dotació”.

El regidor ha explicat que “la llacuna de l’Albufera té 25 kilòmetres de perímetre i està envoltada per 65 kilòmetres de canals de titularitat municipal, molts dels quals són emprats com a via de navegació per a la pesca, el turisme i l’activitat recreativa i també per al desaiguat dels tancats d’arròs de l’Albufera. Triplicar el pressupost de la pròxima contracta fins a 300.000 euros de licitació anual ens permetrà arribar a molts més kilòmetres en el dragatge de canals”.

Actualment, el contracte per al servici de neteja, dragatge i conservació de canals, séquies i vores del llac, que es va adjudicar en 2018, ascendeix a 99.996’82 euros anuals. La nova contracta disposarà a partir d’ara de 300.000 euros anuals.

La llacuna està voltada de 65 kilòmetres de canals, de titularitat municipal, que permeten la circulació de les aigües i que són emprats per a la pràctica de la pesca i també com a via de navegació recreativa i turística. No obstant, les vores i motes del llac són colonitzades habitualment per vegetació palustre que, unida a la humitat i a les temperatures, dificulten la navegabilitat i impedeixen la circulació de l’aigua.

La contracta de neteja i dragatge ajuda a la neteja dels dipòsits de materials, evita ensorraments, contribueix al manteniment de la biodiversitat del llac i afavoreix la nidificació de les aus.

D’altra banda, el govern municipal ha donat el vistiplau a la nova contracta municipal de comunicació i interpretació ambiental del Servici de la Devesa-Albufera, que té com a objectiu la divulgació dels valors ecològics del parc. 

La contracta permetrà disposar de tres punts d’informació a la Devesa, celebrar jornades científiques, commemorar dies mundials relacionats amb el medi ambient, incentivar les activitats de voluntariat i realitzar campanyes de comunicació pública, entre d’altres activitats. El pressupost per als exercicis de 2023 a 2026 serà de 250.000 euros anuals.

Punt de Ganxo

El govern municipal ha aprovat sol·licitar els fons europeus “Next Generation” per al projecte de rehabilitació integral de l’edifici municipal anomenat “Casa del Punt de Ganxo”, ubicat en la plaça de l’Almoina, en el barri de la Seu. L’edifici, que allotja dependències municipals, requereix un condicionament arquitectònic valorat en 3.652.815’61 euros, dels quals els fons comunitaris finançarien un màxim de tres milions d’euros. L’Ajuntament, per la seua banda, es compromet a mantindre l’ús públic de l’immoble durant un mínim de vint anys.

Premi Senyera

El govern municipal ha aprovat la convocatòria del Premi Senyera d’Arts Visuals 2022 per un valor de 12.000 euros. El guardó té com a objectiu l’estímul a la trajectòria professional dels artistes valencians. Cada aspirant, que ha d’estar empadronat en un municipi de la Comunitat Valenciana, podrà participar amb una única obra. El termini de presentació de sol·licituds és de 30 dies naturals a partir de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV).

Carrils-bici

El govern municipal ha autoritzat l’execució de les obres de modificació del carril-bici de l’avinguda dels Germans Machado en el tram comprés entre l’avinguda de Joan XXIII i l’avinguda del Comte de Lumiares per un preu de 143.545’20 euros. Igualment, s’ha donat carta blanca a la construcció del carril-bici de la marginal esquerra del riu entre l’avinguda dels Tamarindes i el Pont de les Arts per un valor de 375.366’93 euros, una obra que també ha rebut fons Next Generation.

ARRU del Cabanyal

Per últim, la Junta de Govern Local ha donat llum verd a una modificació de crèdits per a injectar dos milions d’euros destinats a la rehabilitació de vivendes particulars al barri del Cabanyal sota el programa d’ajudes de l’ARRU (Ajudes per a la Regeneració i Renovació Urbana) de la Conselleria d’Habitatge. A més, es destinaran altres 520.000 euros per a reformar i rehabilitar set edificis municipals en el mateix barri.

Amb esta nova aportació, les ajudes per a la rehabilitació d’habitatges al barri del Cabanyal ascendeixen ja a 5’7 milions d’euros.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo