S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament fomentarà l'accés de les xiquetes a la tecnologia mitjançant la celebració del Technovation Girls

La Junta de Govern aprova un pressupost de 455.000 euros per al manteniment i reparació de l'estructura del pont de la V-15 sobre la carrera del Riu i el ferrocarril.

• Xiquetes amb les noves tecnologies

06/04/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat un conveni de col·laboració amb l'empresa TGMBP O.E. per a la celebració del Technovation Girls Comunitat Valenciana, el concurs d'emprenedoria tecnològica més gran del món, dedicat a xiquetes i joves de 8 a 18 anys. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal com la modificació puntual del PGOU en la parcel·la del carrer Il·lusió o el projecte de reparació de l'estructura del pont de la V-15 sobre la carrera del Riu i les vies del tren.
 

“L'Ajuntament atorgarà una subvenció de 25.000 euros per donar suport a la celebració del Technovation Girls, un esdeveniment que fomenta la motivació de les xiquetes per acostar-se a la tecnologia i l'emprenedoria tecnològica, una necessitat que està basada i recolzada en dades estadístiques”, ha explicat Sanjuán, per a qui “encara existix una bretxa de gènere molt important en el que afecta l'accés a les noves tecnologies i a les titulacions tecnològiques”

Sols el 18% d'emprenedors de startups a Espanya és una dona i únicament el 28% de persones que es matriculen en estudis d'enginyeria i arquitectura són dones. Segons l'Informe Future of Jobs, estes habilitats tecnològiques seran necessàries per a ocupar el 50% dels llocs de treball en un futur pròxim, “per això”, afirma el regidor “el que estem tractant amb este concurs, en el qual des de l'any 2018 ja han participat més de 2.000 xiquetes de la Comunitat Valenciana, és generar esta vocació tecnològica en les xiquetes des de les edats més primerenques i evitar, d'esta manera, que la meitat de la població es perda estes oportunitats que el mercat laboral oferirà”.

Technovation Girls consistix en un concurs d'emprenedoria tecnològica per a xiquetes, en el qual les participants aprenen a codificar i construir una aplicació mòbil o dispositiu d'intel·ligència artificial per a solucionar un problema que s'ha plantejat i, amb l'ajuda d'un mentor, descobrir com comercialitzar l'aplicació.

Reparació pont de la V-15

La Junta de Govern també ha aprovat l'adjudicació del contracte per a l'execució de les obres del projecte de reparació de l'estructura del pont de la V-15, a Pinedo, sobre la carrera del Riu i el ferrocarril. “Uns treballs de reparació i manteniment necessaris pel pas del temps i l'ús intensiu del pont que comptaran amb un pressupost de 455.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos, que es realitzaran en quatre fases, per afectar el menys possible al trànsit”, ha indicat el regidor.

Modificació PGOU carrer Il·lusió

Per a finalitzar, l'òrgan col·legiat ha aprovat l'avaluació ambiental per a la modificació del PGOU en la parcel·la situada entre el carrer Il·lusió i l'Avinguda Ausiàs March. Sanjuán ha afirmat que “la parcel·la canvia la seua qualificació d'ús industrial a Sanitari i assistencial que permetrà la instal·lació d'un centre sanitari privat en el barri”.

La superfície total de l'àmbit és de 8.410 m², en un terreny del barri de Malilla sobre el qual hui s'alça una fàbrica abandonada i sense ús que es troba fora d'ordenació.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán