S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Arranca la VII edició del Festival de cinema documental DocsValència Espai de No Ficció

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, participa esta vesprada en l'obertura de la trobada de cinema documental

05/05/2023

El festival DocsValència Espai de No Ficció inaugura esta vesprada la VII edició, en una convocatòria que marca la projecció i la consolidació d'esta trobada de cinema documental, una cita organitzada i patrocinada per l'Ajuntament a través de la Regidoria de Patrimonio y Recursos Culturales, i per la Generalitat i l'Institut Valencià de Cultura. DocsValència Espai de

El festival DocsValència Espai de No Ficció inaugura esta vesprada la VII edició, en una convocatòria que marca la projecció i la consolidació d'esta trobada de cinema documental, una cita organitzada i patrocinada per l'Ajuntament a través de la Regidoria de Patrimonio y Recursos Culturales, i per la Generalitat i l'Institut Valencià de Cultura. DocsValència Espai de No Ficció es desenvoluparà fins dissabte que ve 13 de maig, i al llarg de les diferents jornades de festival, es presentaran les novetats més destacades de la producció de cinema de no ficció tant de l'àmbit estatal com internacional, amb especial referència a la producció valenciana, en diferents seccions competitives i no competitives.
 

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que “a pesar que tenia una llarga trajectòria a la Ciutat de Mèxic i que estava impulsat per dos valencians de prestigi, el festival no va tindre en el seu moment cabuda a la nostra ciutat”. Tello ha destacat que el certamen de cinema documental s'ha consolidat plenament i ha vist incrementades les seues visites.

Per la seua banda, la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha manifestat que “el festival de cinema documental DocsValència oferix històries sobre conflictes humans, sobre alzheimer, sobre medi ambient, un esment a la memòria de Salvador Allèn, i també una revisió de la situació actual del feminisme a l'Iran”. “És, per tant, una mirada crítica des d'una perspectiva intercultural”, ha afegit la regidora, qui ha convidat la ciutadania a “apropar-se a disfrutar de totes les històries que ens contaran en esta edició”.

La inauguració comptarà amb la projecció del documental “Domingo, diumenge”, de l'autora valenciana Laura García Andreu. L'organització de festival ha previst una sèrie de premis per a reconéixer les millors produccions i impulsar el talent creatiu en el camp de la cinematografia de no ficció. Tal com establixen les bases del certamen, el llargmetratge valencià que siga seleccionat pel jurat com a millor proposta cinematogràfica de no ficció del certamen rebrà un premi de 2.500 euros, mentre que el millor llargmetratge nacional serà reconegut amb 2.000 euros. Per la seua banda, s'ha previst també un premi de 700 euros per al millor curtmetratge valencià a concurs.

La participació de l'Ajuntament de València en esta VII convocatòria s'estén també a altres àrees i delegacions, com és el cas de la col·laboració amb l'empresa municipal de transports, EMT València, que ha impulsat el concurs de curtmetratges titulat 'Docs en Moviment'. Es tracta, com és conegut, d'una convocatòria per a la realització de micrometratges, d'un minut de duració, amb temàtica sobre la mobilitat sostenible a la ciutat de València.

El festival començarà esta vesprada, a les 19.30 hores, als Cines Lys, que seran la seu principal d'esta VII trobada internacional. Durant els nou dies del festival, seran projectades i competiran un total de 51 pel·lícules documentals, de les quals 32 són produccions valencianes.

Recursos multimèdia

Gloria Tello