S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ferrer San Segundo: “els servicis municipals descentralitzats redunden en una administració més pròxima, àgil i amable amb la ciutadania”

• La regidora d'Hisenda i Participació i alcaldessa en funcions, María José Ferrer San Segundo, ha visitat les Juntes Municipals de Districte de Patraix i Exposició per a conéixer “de primera mà les seues necessitats”

31/08/2023

  • Inicia una ronda de visites a totes les Juntes Municipals de Districte per a conéixer “de primera mà les seues necessitats”
  • La regidora d'Hisenda i Participació i alcaldessa en funcions ha destacat que, entre les set oficines, “només durant els mesos de juliol i agost s'han atés al voltant de 22.000 persones amb gestions de padró”
  • Des de la seua posada en marxa, s'han realitzat 1.347 atencions sobre padró en la Junta de Patraix i 799 en la d’Exposició

La regidora d'Hisenda i Participació i alcaldessa en funcions, María José Ferrer San Segundo, ha destacat que “l'impuls de la descentralització dels servicis municipals del govern de Catalá té per objectiu una administració de qualitat, més àgil i eficaç, pròxima i amable que té com a protagonista a la ciutadania”, durant la seua visita a les Juntes Municipals de Districte de Patraix i Exposició.

San Segundo ha iniciat una ronda de contactes amb totes les Juntes Municipals de Districte, a les quals visitarà progressivament, per a conéixer “de primera mà les seues necessitats” i, en este sentit, ha subratllat que és “absolutament fonamental per al nou equip de govern acostar els servicis municipals on viu la gent, als barris i a les pedanies”.

En concret, en el matí d'este dijous, la regidora ha visitat la Junta de Patraix i la d’Exposició “perquè en elles s'ha incorporat, des de finals de juny, dos punts d'atenció del padró municipal i l'objectiu prioritari del qual és la reducció de les cues” que es venien produint en l'edifici de l'Ajuntament. Així mateix, es millora l'atenció a la ciutadania en matèria padronal, “ja que ara els veïns i veïnes d'estos districtes compten amb una oficina més pròxima on poder realitzar estes gestions bàsiques i essencials per a tota la població”.

Així, la titular de Participació ha subratllat que “només durant els mesos de juliol i agost s'han atés, entre les set oficines, al voltant de 22.000 persones sobre gestions de padró, una mica més de 500 persones diàries”. Respecte a les realitzades per les Juntes de Patraix i Exposició, la xifra ascendeix a 1.347 i 799 atencions de padró, respectivament, des del 26 de juny, data en la qual es van posar en marxa estos punts, fins al 30 d'agost.

Les dades anuals de 2022 indiquen que en la Junta d’Exposició s'han tramitat 3.401 instàncies presentades en el seu registre presencial i expedit un total de 3.829 bons de l'EMT (bo or i ambTU) i 4.703 instàncies i 3.059 bons, en la Junta de Patraix.

Quant als expedients d'obres menors, reformes de façana, llicències d'activitats innòcues, autoritzacions de contenidors d'obres i rètols publicitaris, entre altres tràmits, s'han dut a terme durant 2022 un total de 1.889 en la Junta d’Exposició i 2.258 en la de Patraix.

A més, María José Ferrer San Segundo ha recordat que des del 25 de juliol, “està habilitada la possibilitat d'obtindre en la web municipal, i sense certificat digital, el certificat familiar d'empadronament amb les dades de les persones que pertanguen a la mateixa família”. D'esta manera s'evita la necessitat d'acudir presencialment a les oficines municipals per a la seua obtenció.

Els punts disponibles per a tramitar un alta o un canvi de domicili es troben habilitats en l'Oficina del Padró de plaça de l'Ajuntament, en l'Edifici de Tabacalera o en les Juntes de Marítim, Trànsits, Exposició, Abastos i Patraix. Actualment, en les juntes municipals es pot sol·licitar cita prèvia en la web municipal o acudir sense cita per a qualsevol tràmit competència d'aquestes.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Maria José Ferrer San Segundo