S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les valencianes i els valencians trien hui la nova corporació municipal per al mandat 2023-2027

La convocatòria electoral del 28-M definirà també la composició del Parlament i del Consell

• Les eleccions determinaran la composició de la nova corporació municipal

28/05/2023

La ciutadania de València està convocada este diumenge a les urnes. Els valencians i les valencianes trien hui els representants polítics que configuraran la nova corporació municipal per al mandat 2023-2027, entre les candidatures presentades en les 15 llistes electorals que concorren en esta convocatòria. A més, les i els electors determinaran també amb els seus vots la composició del Parlament per a la XI legislatura, així com la configuració del Consell.
 

Un total de 579.124 persones (268.357 homes i 310.767 dones) poden exercir el seu dret al vot en les eleccions d'este diumenge 28 a la ciutat, tal com recull el registre censal. En tot el terme municipal, s'han constituït 955 meses electorals, presidides cadascuna d'elles per una persona del conjunt d'electors, assistida per dos vocals.

El cens per a les eleccions municipals està integrat per les persones empadronades a la ciutat, és a dir, 574.274 electors, més el conjunt d'estrangers comunitaris residents a València (ciutadans de la Unió Europea), i estrangers residents a Espanya els respectius països dels quals permeten el vot als espanyols en estes eleccions, mitjançant un tractat (actualment, Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú, el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, i Trinitat i Tobago), la qual cosa suma 4.850 persones.

L'electorat pot optar entre 15 candidatures, sis menys que en 2019, que corresponen a les formacions polítiques Compromís per València: Acord per Guanyar, Partido Socialista Obrero Español (PSOE), Partido Popular (PP), Valencia Unida (VLC), Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs), Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE), Vox, Valencia-Decidix, Unides Podem-Esquerra Unida (Podem-EUPV: Unidas), Partido Animalista con el Medio Ambiente (PACMA), Esquerra Republicana del País Valencià- Acord Municipal (ERPV-AM), Falange Española de las J.O.N.S. (FE de las JONS), Escaños en Blanco para dejar Escaños Vacíos (Escaños en Blanco), Por un Mundo Más Justo (PUM+J), y Actuando Contigo Partido para la Sociedad (ACPS).