S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El nou govern municipal denuncia el baix nivell d'inversions executades fins al passat 30 de juny, que no arriba al 15%

Els regidors Juan Carlos Caballero i María José Ferrer San Segundo han criticat la gestió municipal de l'anterior govern, i l'aparició de “factures en els calaixos”

• A 30 de juny, la xifra d'inversions reals és 37,29 milions d'euros

07/07/2023

El percentatge d'inversió executada fins al passat 30 de juny dels pressupostos prevists per a l'any en curs, 20223 no arriba al 15%. La regidora d'Hisenda, María José Ferrer San Segundo, ha lamentat hui este “baix nivell d'inversions executades” i l'elevat muntant que, segons ha manifestat, s'ha deixat sense invertir per part del govern anterior.
 

Després de conéixer-se l'execució del pressupost d'inversions a data de 30 de juny, corresponent al capítol 6 del Pressupost, les inversions reals, la primera tenienta d'alcalde i regidora de l'àrea d'Hisenda, María José Ferrer San Segundo ha subratllat l'escàs percentatge dut a terme de manera efectiva durant els sis primers mesos de l'any. La xifra d'inversions reals és 37,29 milions d'euros, d'un pressupost total de 262,9 milions, és a dir, només el 14,19% del total. Això significa, ha denunciat la delegada, que més de 224 milions d'euros s'han deixat sense invertir just en la meitat de l'exercici en curs, la qual cosa compromet l'execució del muntant total.

Les factures en els calaixos

En este context, el portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, ha informat també hui, al final de la reunió de la Junta de Govern Local, sobre el pagament al qual ha de fer front l'actual govern en concepte de reconeixements d'obligacions i reconeixements extrajudicials de crèdit (allò que en comptabilitat es diu “factures en els calaixos”), fruit de la gestió del govern anterior. Caballero ha denunciat que “han aparegut factures per import de 33.000 euros d'activitats del passat Nadal, com ara la missatgera Caterina o la web d'Expojove”.

El portaveu ha criticat estes despeses que venen del mandat anterior, i ha lamentat este “regalet” del govern precedent.

El major nombre de reclamacions de la història del Jurat Tributari

Durant la mateixa compareixença davant els mitjans de comunicació al final de la reunió de la Junta de Govern Local, la regidora María José Ferrer ha donat a conéixer també el balanç de reclamacions rebudes pel Jurat Tributari Municipal, l'organisme creat en 2008 per a donar solució a les reclamacions economicoadministratives de la ciutadania contra els actes dictats per la corporació en l'aplicació dels tributs municipals i de la recaptació en via executiva de qualsevol ingrés de Dret Públic.

Tal com ha assenyalat la regidora i primera tinenta d'alcalde, María José Ferrer San Segundo, el jurat va registrar en 2022 el major número de reclamacions de la seua història; i ha destacat que este increment notable de les reclamacions ciutadanes es va produir durant el final de l'anterior mandat municipal.

Segons les dades del Jurat Tributari, des de l'any 2011, el número de reclamacions rebudes ha passat de 831 a 1.398, la qual cosa suposa un increment de més del 68%. I la majoria de les reclamacions (més del 56%) han estat relacionades amb l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (el conegut com a impost sobre les plusvàlues). En este sentit, la regidora ha recordat que la Junta de Govern Local ja ha aprovat recentment una modificació de les Ordenances Fiscals Municipals per a suprimir les càrregues impositives en les herències entre familiars i les transmissions intervius.

Durant la reunió de la Junta de Govern Local, s'ha aprovat també l'adjudicació del projecte de rehabilitació de la Nau 4 del Parc Central, que acollirà un nou centre de dia de Joventut i un centre de servicis socials per al barri de Russafa. I així mateix, s'ha aprovat l'habilitació del regidor Santiago Ballester com a conseller de Mercavalencia, i s'han renovat els membres representants de l'Ajuntament de València en l'Agència Metropolitana del Transport, que són Jesús Carbonell, Rocío Gil, Carlos Mundina, José Luis Moreno i Marta Torrado.

Finalment, Juan Carlos Caballero ha informat de la renúncia de l'empresa adjudicatària de les obres de construcció de l'IES Peset Aleixandre, de Patraix, un projecte que forma part del Pla Edificant de la Generalitat, però que després d'esta acció queda pendent d'execució. Caballero ha criticat “la nefasta gestió en la construcció de col·legis a la ciutat en el marc d'este Pla”, i ha anunciat que Ajuntament i Generalitat estudiaran de manera immediata “una solució per a este IES tan important, per tal que es construïsca com més prompte millor”.

Recursos multimèdia

María José Ferrer San Segundo
Juan Carlos Caballero