S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament acull la commemoració del Dia d'Àfrica

La celebració constituix un homenatge a l'activista pels drets humans Félix Ebanda, que va faltar en 2020

• El Dia d'Àfrica se celebra cada 25 de maig

25/05/2023

El Saló de Cristalls de l'Ajuntament ha sigut escenari, este dijous, de la celebració del Dia d'Àfrica 2023. La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha presidit la cerimònia formal commemorativa, en la qual han participat nombroses entitats ciutadanes de caràcter intercultural, així com associacions d'integració i acolliment a les persones immigrants. Tal com ha manifestat Ibáñez, “este és un dia especial perquè implica un reconeixement institucional a totes les persones d'origen africà que residixen a València”.
 

El Dia d'Àfrica se celebra cada 25 de maig amb l'objectiu de donar a conéixer les necessitats i desenvolupament de tots els països del continent africà, així com per a impulsar els avanços socioeconòmics que s'han anat aconseguint després dels diferents processos de descolonització. La data assenyala la creació de l'Organització de la Unitat Africana (OUA), fundada l'any 1963, i en els diferents països que la celebren suposa un motiu per a fomentar les accions d'inclusió, intercanvi i convivència.

A València, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració ha organitzat una celebració, a través del Consell Local d'Interculturalitat i Immigració, CLII, presidida per la regidora Maite Ibáñez, que ha comptat amb la intervenció també de la vicepresidenta del CLII, Lucy Polo; així com del representant de la Federació Unió Africana a Espanya, Papa Balla; i del representant de CESÁfrica, Rahma El Basraoui. Tots ells han destacat la importància d'impulsar accions que donen visibilitat a les necessitats de les persones migrants, la importància de les iniciatives de col·laboració amb els països d'origen, i la riquesa que es deriva de l'intercanvi cultural.

Homenatge a Félix Ebanda

Tal com ha subratllat la regidora Maite Ibáñez, la celebració d'enguany, ha sigut també un homenatge a l'activista pels drets humans mort en 2020 Félix Ebanda. Precisament, Ibáñez anunciava dies arrere que el nou Espai Intercultural impulsat per la Regidoria de Cooperació, i situat al carrer Jardins portarà el nom de Félix Ebanda Njoh, en homenatge a la seua labor d'anys i a la seua memòria. Com és conegut, Ebanda va ser vicepresident i portaveu de la Plataforma Intercultural d'Espanya, president de l'associació Casa Camerun i cofundador de CESÁfrica a València. La cerimònia ha conclòs amb la intervenció del grup de música Kisito.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez