S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Cicle Cambra al Palau 2024/25 comença hui amb una programació de 18 propostes, que abasten des de la música antiga i barroca fins a l'actualitat

• La programació s'estendrà fins al pròxim 18 de juny a la Sala Rodrigo del Palau

25/10/2024

  • La programació, que ha sigut presentada hui, oferix una cuidada selecció amb grans solistes internacionals, músics de l'OV i grups valencians
  • El cicle arranca esta vesprada amb un concert de música barroca, dirigit pel mestre britànic Paul Goodwin, que comptarà amb les interpretacions dels solistes Javier Barberá, trompeta, i Roberto Turlo, oboé, i la soprano Eugenia Burgoyne
  • Enguany es contemplen descomptes del 50% en les localitats per a jubilats, estudiants i joves, famílies nombroses i monoparentals, així com persones aturades de llarga duració

El cicle “Cambra al Palau” 2024-2025 arranca hui, amb un total de 18 programes que abasten des de la música antiga i barroca fins a l'actualitat, i que comptarà amb la presència de destacats solistes internacionals, músics i ensembles de l'Orquestra de València, i grups valencians. El director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, han presentat este matí la nova edició del veterà cicle de l'auditori que, ha explicat “arranca amb el doble objectiu de continuar reforçant la música de cambra, tan necessària per al desenvolupament artístic dels músics de l'Orquestra de València, i d'oferir al nostre públic una programació de gran qualitat, que combina diverses agrupacions i músics valencians, amb solistes i conjunts internacionals de gran prestigi”.

La programació s'estendrà fins al pròxim 18 de juny a la Sala Rodrigo del Palau. El cicle arranca hui divendres, precisament amb els solistes Javier Barberá (trompeta) i Roberto Turlo (oboé), i amb la soprano Eugenia Burgoyne, que actuaran dirigits pel prestigiós mestre britànic Paul Goodwin, juntament amb professorat de l'Orquestra de València. Serà un concert basat en obres mestres barroques de Johann Sebastian Bach, Vivaldi i Telemann, i serà d'accés gratuït per al públic.

Llimerá ha explicat que “volíem que la Sala Rodrigo es quedara xicoteta després de quatre anys de tancament, i ja en l'edició passada ho vam aconseguir, amb molts dels concerts plens i una gran assistència global”.

Destacats noms del panorama internacional

El cicle compta amb una abundant presència d'artistes internacionals. A més de l'esmentat Paul Goodwin, que actua hui, el cicle compta amb la presència confirmada del pianista Nikolai Lugansky, que no visitava el Palau des de 1994, i del violinista Nikita Boriso-Glebsky (serà l'1 desembre), que interpretaran sonates de Brahms, Prokófiev i Médtner.

Altres cites importants al voltant de la música barroca seran els del grup britànic Stile Antico (el 4 febrer), amb un programa centrat en Palestrina; o l'Akademie für Alte Musik Berlin, amb el violí i concertino Georg Kallweit i l'oboísta Xenia Löffler, que oferiran un programa basat en Johann Sebastian Bach (el 9 març). Així mateix, el cicle comptarà també amb el violinista armeni Sergey Khachatryan, acompanyat per la seua germana, la pianista Lusine Khachatryan (el 4 juny); i també estarà a la sala Rodrigo l'Orquestra Festival Strings Lucerne, amb l'oboísta Cristina Gómez Godoy (el 6 març).

 

Així mateix, formen part també del cicle destacats músics espanyols que triomfen a l'estranger com el pianista valencià Josu de Solaun qui interpretarà, junt amb el violinista Vicente Huerta, les 10 obres que conformen la titànica integral de les Sonates per a violí i piano de Beethoven (els dies 20 desembre de 2024, i 19 febrer i 15 maig de 2025). En este context, la violinista Leticia Moreno, el bandoneón Claudio Constantini, la contrabajista Uxia Martínez i el pianista Maten Porat oferiran el programa Bach in the jungle.

Solistes de l'Orquestra de València

Esta edició compta també amb la participació d'una cuidada selecció de solistes de l'Orquestra de València, que actuaran en diversos programes. A banda del concert inaugural de hui, ja esmentat, el pròxim 2 de març Nacho de Pau dirigirà un concert amb obres de Biber, Ives, i una estrena absoluta de Gómez Schneekloth i Stravinski. Unes setmanes després, l'11 d'abril, Paul McCreesh dirigirà un programa amb partitures de Mozart i Haydn. I l'oboísta i actual artista en residència François Leleux tancarà el cicle amb una convocatòria prevista per al 18 juny.

Quant a músics de la formació simfònica valenciana, a banda dels solistes esmentats per al concert de hui, Javier Barberá i Roberto Turlo, intervindran en el cicle com a solistes les i els violinistes Pilar Mor, Marta Bazantova i Manuel Segarra; la viola Eloïse Pinon; el contrabaix Francisco Roche; el clarinet David Martínez; el fagot Miguel Ángel Pérez; el trompeta Raúl Junquera; el trombó Rubén Toribio i el percussionista Lluis Osca, que prendran part dels programes “Música en color” (6 abril) i “Història d'un soldat” de Stravinski (10 maig).

La programació reserva també un ampli espai per als ensembles, grups i músics valencians, com Spanish Brass, que actuaran en el marc del seu 35 aniversari (el 20 novembre); el Quintet Cuesta (el 14 desembre) i La Dispersione, amb un repertori barroc centrat en peces de Scarlatti, Händel i Vivaldi (l'1 març). El gran recital de piano serà el 13 de febrer, i estarà protagonitzat per Antonio Galera, amb un variat programa integrat per composicions d'Albéniz, Francisco Coll, Asencio, Falla, Sánchez Benimeli i Ginastera.

Altres músics que participen en el cicle són els violoncel·listes David Apellániz i José Mor; el clarinet Luis Fernández Castelló i el pianista Carlos Apellániz. I ambién estaran la narradora Lara Salvador i Mª Carmen Ulldemolins, responsable d'audiovisual.

Descomptes per a jubilats i estudiants

Tots els programes començaran a les 19.30 hores, excepte els que se celebren en caps de setmana, que seran a les 19.00 hores. Els preus de les entrades als concerts seran de 10 i 20 euros. I com a novetat, enguany s'ha implementat la possibilitat d'un 50% de descompte en el preu de les localitats per a jubilats, estudiants entre 12 i 30 anys (ISIC), persones amb Carnet Jove entre 14 i 30 anys, famílies nombroses i monoparentals, així com a persones aturades de llarga duració. Per a això, serà necessari presentar físicament la documentació que acredite les circumstàncies de cada persona.

Recursos multimèdia

Vicente LLimerá