S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament duplica la quantia de la convocatòria d'ajudes al lloguer 2023, que passa de 2,4 a 4 milions d'euros

Per primera vegada, es contemplen ajudes al lloguer d'habitacions, sense obligació de llogar una vivenda completa

• La convocatòria forma part del Pla Estratègic de Subvencions 2023-2025 de l'Ajuntament de València

09/06/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la convocatòria d'ajudes al lloguer corresponent a l'exercici 2023, que duplica pràcticament els recursos disponibles l'any passat. Tal com ha explicat el vicealcalde i portaveu municipal en funcions, Sergi Campillo, el govern ha reservat un import de tres milions d'euros, ampliables fins a quatre, amb la finalitat d'aconseguir i donar cobertura a totes les necessitats residencials de la ciutadania
 

En la pràctica, este pressupost quasi duplica els 2,4 milions de l'exercici anterior, durant el qual es va prestar ajuda per tal de garantir el dret a un habitatge a la ciutat a un total de 5.444 famílies valencianes, la qual cosa va suposar sufragar el 40% del lloguer mensual d'elles. Així ho ha donat a conéixer Campillo en la convocatòria de premsa que ha realitzat junt amb el regidor en funcions de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Borja Sanjuán, al final de la reunió de la Junta de Govern.

Esta convocatòria forma part del Pla Estratègic de Subvencions 2023-2025 de l'Ajuntament de València, aprovat per acord de la Junta de Govern Local al desembre de 2022. La novetat més destacada, a més de l'increment pressupostari, és que, per primera vegada, podran accedir a les ajudes aquelles persones que lloguen habitacions dins d'un habitatge; és a dir, que no serà necessari llogar una vivenda completa com a residència per a poder ser beneficiari o beneficiària d'estes ajudes municipals. Tal com ha explicat Sergi Campillo, “d'esta manera es dona resposta a esta realitat, que és cada vegada més comuna a la nostra ciutat”.

El límit de la renda de lloguer per a poder sol·licitar les ajudes es manté en 700 € mensuals per a l'habitatge (en el cas del lloguer d'una habitació, la renda mensual podrà ser fins a 300 euros). També es manté el nivell d'ingressos màxims de la unitat de convivència amb caràcter general en 3,5 vegades l'Indicador de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Quan es tracte de famílies nombroses de categoria general o de persones amb grau de discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, discapacitat física i sensorial superior al 33% i inferior al 65%, els ingressos màxims seran 4 vegades l’IPREM, i 5 per a les famílies nombroses de categoria especial o persones amb discapacitat física i sensorial amb grau igual o superior al 65%.

Tal com ha recordat Sergi Campillo, les ajudes municipals al lloguer es complementen amb la línia de subvencions destinades al pagament de deutes d'arrendament, lloguer d'habitacions en nou habitatge, subministraments i reparacions (per un import de 2,5 milions anuals), així com la tramitació de les ajudes d'emergència residencial (que gestiona la Conselleria d'Habitatge), en este cas per un import de 1,6 milions d'euros.

Durant la reunió de la Junta de Govern Local s'ha aprovat també la pròrroga del contracte per a la prestació del servici de protecció del medi natural de Devesa de l’Albufera, que va ser adjudicat a la mercantil SAV fa un any. Es tracta, tal com ha subratllat Campillo, d'un contracte “molt important per a la gestió del bosc de la Devesa i tot el conjunt del parc natural de l’Albufera”, i té un import anual de 1,3 milions d'euros

Finalment, la Junta ha acordat reajustar la despesa pluriennal autoritzada per al contracte d'execució de les obres d'habilitació de la Nau 4 del Parc Central, que s'utilitzarà com a Centre de Dia municipal per a Joves i com a nou centre de serveis socials de la xarxa municipal.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo
Isabel Lozano