S'està cercant, espereu....

Curiositats - València

Receptes mercats

Mercat Central

Còctel ( 4 persones )
400 grs.clòtxines,
250 grs. gambes
250 grs. llagostins,
1 dl.vi blanc
1/2 pimentó roig,
2 tomaques, 1 ceballot,
sal , oli i vinagre
Obrir les clòtxines al vapor en un fons de vi blanc. Tallar-los a trossets i fer el mateix amb els llagostins, les gambes, les tomaques, el pimentó i el ceballot. Batre en un bol l'oli, sal i vinagre. Mesclar-ho tot, arruixar amb la vinagreta i deixar refredar

Mercat Central

Bunyols de figues ( 4 persones )
250 grs. farina,
100 grs. sucre
500 grs. figues seques
30 grs. rent premsat
2 copes de moscatell
Oli i sucre
Obrir les figues i deixar macerar en el moscatell. Mesclar el rent, la farina, un poc d'aigua i el moscatell de la maceració. Deixar reposar. Arrebossar les figues en la massa i fregir en abundant oli. Escórrer i passar per sucre.

Mercat de Russafa

Crema de carabasseta ( 4 persones )
6 carabassetes xicotetes
3 llesques de pa,
3 dents d'all,
100 cl. de nata líquida
Oli, sal i pebre
Fregir el pa i escórrer. Ofegar els alls i quan estiguen daurats retirar-los. Ofegar les carabassetes a rodanxes i amb pell. Afegir nata, sal i pebre. Presentar amb el pa per damunt

Mercat de Russafa

Sorbet de Taronja ( 4 persones )
4 taronges grans
120 ml d'aigua
130 grs. sucre blanc
1/2 llima,
2 clares d'ou
Dissoldre al foc en una casset el sucre amb l'aigua 10 min. Pelar les taronges i triturar-les. Amb el suc de la llima. Afegir l'aigua amb sucre. Ficar en el congelador fins que es congelen les vores. Afegir les clares a punt de neu i tornar a ficar en el congelador, removent de tant en tant, fins que es congele.

Mercat de Mossen Sorell

Lluç Farcit ( 4 persones )
1 Lluç net, 2 ous
1/4 gambes, maionesa
Sal, 2 cebes, 2 creïlles
Es fa una truita amb els ous i les gambes i es farcix amb ella el lluç, obert tipus entrepà. Se sala lleugerament i es cobrix de maionesa. En una paella es potxen creïlles i cebes. Es posen en el fons d'una safata de forn, damunt el lluç i s'enforna ½ hora.

Mercat de Mossen Sorell

Mantegada ( 4 persones )
½ l. llet, 200 grs. sucre
15 grs. mantega
1/4 llima, 6 rovells, canella
Es dissol la mantega, el sucre i un poc de canella en la llet calenta amb la corfa de llima 10 min. Es cola i s'afigen els rovells. Es calfa al bany maria sense que bulla. Es cola 2 o 3 vegades més i es fica en la nevera, tornant a remoure a mitat de la solidificació

Mercat del Cabanyal

Cavalla en escabetx ( 4 persones )
800 gr. cavalla fresca
1 full llorer, timó
pebre roig, 5 dents all
Oli, sal i vinagre
Netejar les cavalles i pelar els alls. Fregir el peix a foc fort. Sofregir els alls amb el timó i el llorer i quan estiguen daurats, afegir 1 cullerada de pebre roig i ½ gotet de vinagre. Col·locar en una font les cavalles i afegir per damunt la salsa.

Mercat del Cabanyal

Tortada d'ametla ( 4 persones )
400 grs. d'ametles mòltes
400 grs. de sucre
Ratlladura d'1 llima
2 ous i 4 rovells
Massa de pasta fullada,
100 grs. sucre glass
20 grs. mantega
Mesclar el sucre, els ous, la ratlladura i l'ametla. Untar un motle amb mantega forrar amb la pasta fullada i tirar la mescla. Enfornar 50 min.a 170ª. Desemmotlar i empolvorar amb el sucre glass

Mercat de Benicalap

Ossobuco a la taronja ( 4 persones )
4 ossobucos 2cm grossor
150 grs. carlotes
1 got suc taronja
got vi blanc sec
1 ceba,1 branca api
Oli, farina herbes sal i pebre
Salpebrar la carn, enfarinar-la i daurar en paella. Afegir la ceba a trossets i ofegar. En una cassola sofregir la carlota i l'api, empolvorar amb farina i afegir el vi, el suc i les herbes, rectificar de sal. Afegir la carn i la ceba i coure a foc lent 1 hora i mitja.

Mercat de Benicalap

Pilota dolça ( 4 persones )
1 k. ametla mòlta
1 k sucre, ½ k.pa ratllat
8 ous, 250 gr. mantega
1 corfa llima ratllada
canella mòlta i fregida confitada
Es mescla l'ametla, pa, i daurar en paella. Afegir , 800 grs, sucre, els ous, menys 3 clares, la canella i la fruita a trossets. Es pasta be tot i es formen pilotes. S'arrebossen amb les clares a punt de neu i la resta del sucre i la canella i es dauren en el forn.

Mercat de Castella

Pollastre al cava ( 4 persones )
1 pollastre farcit al gust
mantega
Sal i pebre negre
1 botella de cava
Cebetes franceses,
Creïlles torrades
Posar en una cassola el pollastre salpebrat i untat amb mantega. Arruixar amb el cava. Enfornar a 250º i rebaixar ½ hora més tard a 160º, durant ½ hora més. Servir acompanyat de cebetes i creïlles torrades al forn amb sal i pebre.

Mercat de Castella

Broquetes de fruita ( 4 persones )
8 palets de fusta
64 trossos de fruita al gust
Canella, licor i sucre
S'enfilen els trossos de fruita en els pals combinant els colors. Es banyen amb el licor i es passen per la mescla de canella i sucre.

Mercat Algirós

Arròs al forn ( 4 persones )
350 gr. Arròs
1/4 costelles porc
1 botifarra, 1 tomaca roig
1 creïlla, 1 cap all
1,5 litre caldo
Oli, sal i safrà
Precalfar el forn a 200º. En una paella fregir els alls, les costelles, la tomaca, la creïlla i la botifarra. Es passa l'arròs per la paella i es posa tot en una cassola de fang. S'afig el caldo calent. Forn 15 minuts a partir de que bulla.

Mercat Algirós

Taronja amb xocolate ( 4 persones )
4 taronges. ½ xocolate fos
Sucre de colors
Tallar a rodanxes d'un 1 cm les taronges pelades. Calfar el xocolate fos. Tirar el xocolate per damunt de les taronges. Empolvorar amb sucre de colors.

Mercat Torrefiel

Rellomello en pasta fullada ( 4 persones )
1 rellomello, 1 ceba,
1/4 xampinyons, 1 pimentó
1 gotet vi blanc,
4 cullerades tomaca
4 tallades formatge, sal
pebre, llorer, alls
pinyons, oli, pasta fullada congelada
Salpebrar la carn i fregir amb alls i llorer. Tirar estos, apartar carn i fregir ceba a trossets, xampinyons i pimentó. Afegir vi i tirar la tomaca. Incorporar la carn durant 5 min. Deixar refredar. Estendre pasta fullada, es talla, es posa damunt una cortada de rellomello, un poc de salsa, formatge, i es tanca. Es pinta cada paquet amb rovell d'ou i s'enforna 20 min a 200º.

Mercat Torrefiel

Flam d'ametles ( 4 persones )
1 litre de llet
8 ous
¼ ametles triturades
4 cullerades sucre
Batre els ous, junt amb el sucre i la llet. Afegir les ametles. Posar un poc de sucre en una flanera i cremar-lo en el foc. Quan estiga fred tirar la mescla i posar en el forn al bany maria 1 hora aprox. a 200º. Es punxa amb una vareta i quan isca neta, traure del forn

Mercat Rojas Clemente

Arròs en Fesols i naps ( 4 persones )
200 grs. Fesols
1 tros garreta vedella
2 naps, 1 creïlla
Aigua, oli, sal
1 botifarra, safrà
225 gr. arròs
1 culleradeta pebre roig dolç
Posar els fesols a coure amb 2 litres d'aigua. Incorporar la carn. Deixar a foc mitjà 1 hora. Afegir la creïlla, el pebre roig sofregit amb l'oli 1/2 hora més. Tirar l'arròs, el safrà, la sal i la botifarra 15 minuts més

Mercat Rojas Clemente

Peres al vi ( 4 persones )
150 gr. sucre
250 cl. Vi
4 peres
50 cl. aigua
Nata
Posar el sucre en una casserola al foc amb l'aigua, el vi i les peres pelades. Coure fins que estiguen tendres. Servir tallades a làmines i adornades amb nata

Mercat Jerusalem

Arròs amb bledes ( 4 persones )
200gr. Fesols
225 gr. Arròs
1 creïlla, aigua, sal
Safrà, alls i pimentó dolç
2 manolls de bledes
Tomaca triturada, oli
Os de pernil
Posar els fesols i l'os de pernil a coure amb 2 litres d'aigua. Tirar les bledes i coure 1 hora. En una paella sofregir la tomaca i el pebre roig. Afegir a la casserola junt amb la creïlla a trossos, l'arròs, el safrà i la sal, i deixar 15 minuts.

Mercat Jerusalem

Falques de pinya ( 4 persones )
2 pinyes, 1 taronja
¼ maduixes, 2 kiwis
2 plàtans
licor dolç
Es tallen les pinyes en horitzontal. Es buiden i es mescla allò que s'ha buidat amb la resta de la fruita tallada. S'omplin els bols de pinya amb la mescla i es banya amb licor.