S'està cercant, espereu....

Infociudad - HEMEROTECA MUNICIPAL - València

HEMEROTECA MUNICIPAL

HORARI

CONSULTE ací l'horari i el calendari d'obertura de l'Hemeroteca


HISTÒRIA:

En 1902 l'Ajuntament de València va decidir començar a conservar els diaris, revistes etc. aparegudes en la ciutat, per a formar una biblioteca de periòdics que s'instal·lara junt a l'Arxiu Municipal. Eixe va ser l'origen de l'actual col·lecció de l'Hemeroteca, que va romandre com a biblioteca auxiliar de l'Arxiu fins que el volum dels seus fons va aconsellar el seu trasllat a un altre edifici, en un primer moment es va ubicar en el carrer Hugo de Moncada i des de 1979 en la plaça de Magúncia.

FONS:

El fons Navarro Cabanes és una col·lecció tancada formada pels 1845 títols reunits per José Navarro Cabanes, 1745 publicacions periòdiques i 100 títols en l'apartat de diversa. Conté algunes publicacions del segle XVIII però predominen les del segle XIX i principis del XX, la majoria són exemplars solts i molts d'ells nombres un. Per a garantir una millor preservació d’esta col·lecció s’ha digitalitzat íntegrament i només és possible la consulta de la còpia digital.

El fons general conté els diversos periòdics i revistes rebuts diàriament, així com la resta de donacions arribades a l'Hemeroteca des de 1902. Encara que reunix tot tipus de publicacions, predominen les de la ciutat de València i les d'informació general. El títol més antic que conserva és un butlletí italià de 1741 Saggi di Dissertazzioni Accademiche, i per que fa  a les publicacions valencianes, la més antiga és el Diario de Valencia aparegut en 1790. Des d'eixa data fins a l'actualitat té col·leccions de tots els diaris importants editats en la ciutat, inclosos els publicats durant la Guerra Civil. També disposa d'una gran col·lecció de publicacions oficials.

ACCÉS ALS FONS:

El catàleg permet l’accés a les publicacions que conserva l’Hemeroteca, així com a la col·lecció de bans municipals, llibrets de falles, revistes literàries i a diferents buidatges de notícies elaborats pel centre

Enllaç al cataleg de fons

SERVICIS QUE PRESTA:

- Informació bibliogràfica.
- Consulta en sala dels fons (suport paper, microfilm o digital).
- Visites guiades.
- Servici de reproducció de documents.


Ubicació

MAGÚNCIA , 1

46018 VALÈNCIA

Cerques en Infociutat

Localització d'equipaments pel seu nom o a partir d'alguna paraula inclosa en la seua descripció o contingut.

Opcions de la cerca

Cercar en: