Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Tribunal de les Aigües imposa la Brusa de Síndica d’Honor a la regidora del Cicle Integral de l’Aigua

El reconeixement té lloc en la sessió en què la institució mil·lenària commemora el Dia de les Dones

• Sessió del Tribunal de les Aigües

10/03/2022

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua i presidenta de l’EMSHI, Elisa Valía, ha rebut hui per unanimitat la Brusa de Síndica d'Honor del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, coincidint amb la sessió que l'òrgan ha volgut dedicar a les dones, just dos dies després del Dia Internacional de les Dones. Valía ha estat acompanyada de la vicealcaldesa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez; els regidors de Turisme, Emiliano García, i Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i més de 50 dones que tenen estreta relació amb les comunitats de regants i amb el món de l'aigua i que han sigut expressament convidades per esta institució mil·lenària, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

 

L'acte ha tingut lloc este matí a la Porta dels Apòstols de la Catedral de València, on el Tribunal de les Aigües celebra la seua sessió setmanal cada dijous. Després de la imposició de la Brusa Valía ha pres seient en la sessió i després ha signat en el Llibre d'Honor. També se li ha fet lliurament de la Medalla del Mil·lenari. “Rebre la Brusa de Síndica és un immens honor que agraïsc profundament, tant pel gran respecte que sent pel Tribunal de les Aigües, com pel que representa rebre este reconeixement de mans d'una institució dedicada a impartir justícia i a dirimir conflictes relacionats amb el reg”, ha manifestat Valía.

Valía ha expressat que estar en possessió de la Brusa del Tribunal també “suposa una responsabilitat i prolongar el compromís amb l'aigua i amb la inestimable labor d'este òrgan mil·lenari”. En este sentit, Valía ha assegurat que continuarà treballant des de l'administració “per posar en valor l'aigua, l'horta, el regadiu i la cultura, que també és present en tots estos elements”. Per part seua, el president del Tribunal de les Aigües, José Alfonso Soria, ha reconegut que esta sessió “ha sigut especialment emotiva” perquè “li hem entregat la Brusa a Elisa Valía, una dona de merescut prestigi i que és dialogant, pròxima i resolutiva”.

En paraules de José Alfonso Soria, “Valía ha propiciat des del principi una relació molt bona amb el Tribunal de les Aigües”, de manera que fer-li lliurament de la Brusa “és una manera d'estrényer encara més els llaços”. Al seu judici, “té mèrits de sobres per a este reconeixement i, tant des del Cicle Integral de l'Aigua com des de l’EMSHI, sempre s'ha mostrat disposada a buscar solucions als problemes relacionats amb l'aigua”.