Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament invertirà 300.000 euros per a convertir les alqueries del carrer Olba en un centre cívic

Elisa Valía: “Donem solució a una demanda històrica del barri de Marxalenes en posar en valor el patrimoni rural abandonat i el dotem d'un espai per a enfortir la cohesió social”

• Projecte per a rehabilitar el conjunt d'alqueries situades al carrer Olba

17/05/2022

La regidoria de Participació i Acció Veïnal de l'Ajuntament de València que dirigeix Elisa Valía invertirà prop de 300.000 euros en el projecte per a rehabilitar el conjunt d'alqueries situades al carrer Olba, en el barri de Marxalenes, i convertir-les en un nou centre cívic. Una intervenció que ascendirà, inclosa la urbanització de la zona, a més de 3 milions d'euros.

 

Elisa Valía ha manifestat que “és evident que hi havia una necessitat d'iniciar treballs de rehabilitació integral d'estos edificis catalogats com a Bé de Rellevància Local (BRL)”, per la qual cosa “des de la regidoria ja hem posat en marxa els mecanismes necessaris per a revalorar el patrimoni històric rural i arquitectònic de la ciutat”.

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal ha explicat que el projecte d'estes alqueries del carrer Olba, no sols contempla la rehabilitació, sinó també la seua conversió en un nou centre cívic: “D'esta manera, en posar estos immobles en funcionament, es dota al barri d'un nou espai de reunió i treball”. Elisa Valía ha insistit en “la importància de continuar treballant en esta direcció perquè la ciutat tinga una xarxa potent de centres cívics que afavorisquen i enfortisquen la cohesió social i la integració dels seus veïns i veïnes en la vida comunitària dels nostres barris”.

“Sabem que amb este projecte donem resposta a una demanda històrica del barri de Marxalenes, que vol veure el conjunt d'alqueries lliure d'actes vandàlics i renovades”. “A més –ha afegit la regidora- una vegada rehabilitades, posarem estes alqueries al servei de la ciutadania, que és del que es tracta: conservar i cuidar el patrimoni i habilitar dotacions de gran utilitat que contribuïsquen a la millora dels barris”.

Recursos multimèdia

Elisa Valía