Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València tanca 2021 amb el període mitjà de pagament a proveïdors més baix de la seua història

Borja Sanjuán avança que l'Ajuntament articularà el pagament de multes i tributs municipals a través de Bizum en el segon semestre de l'any

• El consistori va abonar les factures dels seus proveïdors en una mitjana de 22,83 dies

24/01/2022

L'Ajuntament de València ha tancat 2021 amb el Període Mitjà de pagament a proveïdors més baix de la seua història. D'acord amb les xifres registrades, el consistori va abonar les factures dels seus proveïdors en una mitjana de 22,83 dies, la qual cosa suposa rebaixar en 1,20 dies l'anterior rècord de pagament mitjà a proveïdors (24,03) que s'havia establit en 2020. “Enguany l'Ajuntament de València ha marcat una nova fita de gestió amb el Període Mitjà de pagament més baix de la seua història. Hem aconseguit reduir el temps que tardem a pagar a proveïdors i empreses just l'any en el qual la covid ha posat més a prova la situació econòmica de la ciutat”, ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

 

El Període Mitjà de pagament a proveïdors segueix així en descens des que en 2011 es va aconseguir la xifra més alta de les últimes dècades, 139,32 dies. “El ritme de la reducció s'ha accentuat des de 2015, amb l'arribada del Govern del Rialto a l'Ajuntament. En 2016 la mitjana de dies per a pagar als proveïdors va baixar de 77,93 a 41,59 i ha mantingut un acusat descens en els anys següents fins a aconseguir la xifra actual de 22,83 dies, la més baixa registrada en el consistori. Ajudar als autònoms de la ciutat és reduir el Període Mitjà de pagament al mínim històric i no pagar-los a 140 dies com feia el govern del PP”, ha afegit Sanjuán.

“L'Ajuntament de València d'esta manera ha aconseguit en 2021 pagar en la meitat de temps als seus proveïdors que la mitjana del conjunt de corporacions locals d'Espanya, ja que el Període Mitjà de pagament es va situar, amb caràcter general, en 59,77 dies en el tercer trimestre de l'any”.

Sanjuán ha destacat “l'esforç que ha realitzat el consistori a reduir el període mitjà de pagament als seus proveïdors en una època especialment complicada per als autònoms i les petites empreses a conseqüència de la pandèmia”. “Esta millor gestió de l'Ajuntament de València ha ajudat al fet que moltes persianes romanguen obertes i d’esta manera hem pogut fer més suportable un any en què ja ens comencem a apuntar a la recuperació”, ha sostingut el regidor d'Hisenda.

 

Pimes i autònoms

 

El treball desenvolupat pel consistori per a continuar reduint el Període Mitjà de pagament i atendre les necessitats de les pimes i autònoms, base del teixit econòmic de la ciutat, s'ha vist reforçat en 2021 amb la mobilització de la major quantitat de recursos possible per a ajudar a tots els sectors econòmics a superar els pitjors efectes de la crisi sanitària. En este sentit, el consistori va modificar les condicions del repartiment de les ajudes perquè els prop de 30 milions d'euros del Pla Resistir arribaren en temps rècord a les pimes i autònoms de la ciutat.

 

Pagaments amb Bizum

 

D'altra banda, Sanjuán ha informat en la comissió d'Hisenda que el consistori està treballant per a habilitar el pagament de multes i tributs municipals a través de plataformes digitals com Bizum en el segon semestre de l'any. “Des de l'àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de València estem transformant tecnològicament les facilitats que els donem als ciutadans per a poder relacionar-se amb el seu ajuntament. En el segon semestre de 2022 esperem poder implantar ja el pagament a través de Bizum o plataformes similars a l'hora d'atendre tant multes com obligacions tributàries a l'Ajuntament”, ha subratllat l'edil.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán. Proveïdors
Borja Sanjuán. Bizum