S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament llança una campanya informativa sobre l'experiència pilot de jornada laboral de quatre dies que s’enceta el pròxim mes

València és la primera ciutat del món a realitzar un projecte pilot mensual de 32 hores de treball a la setmana

• Cartell de la campanya

24/03/2023

Hui arranca la campanya informativa sobre la jornada laboral de 32 hores a la setmana, que es posarà en marxa el pròxim mes d’abril i maig aprofitant les festivitats de Dilluns de Pasqua, Sant Vicent Ferrer, el Primer de Maig i la declaració del 24 d’abril com a festivitat local de València. Fins el pròxim 2 d’abril, es donarà a conéixer el projecte pilot mensual que es desenvolupa per primera volta al món a València, a través dels Mupis, xarxes socials, mitjans de comunicació i pàgines web.
 

Del 10 de març al 7 de maig s’implantarà a València la jornada laboral de quatre dies, amb l’objectiu de fer un estudi durant un mes i utilitzar les conclusions per fer un informe d’abast europeu i internacional que avalue l’impacte de la seua aplicació i les conseqüències quant l'oci, la mobilitat, l’economia i la salut de les persones. Sota el lema “Treballar diferent. Viure millor. València ho posa a prova”, el consistori ha llançat este divendres una campanya en diversos suports per difondre la iniciativa, amb què es busca un repartiment més equilibrat del temps per conciliar tots els espais, millorar el benestar, obrir un debat sobre el futur laboral i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, ja que la reducció de la jornada té a vore amb el consum o la mobilitat.

La proposta partix d’un procés de diàleg amb els sectors implicats: sindicats, empreses, entitats veïnals, institucions i altres agents socials. L’experiència se suma a altres semblants dutes a terme en diversos països del món, entre els quals Lituània, Regne Unit, Nova Zelanda, Alemanya, Suècia, Islàndia, Portugal o el Japó. L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “València és referent europeu en innovació i esta és una experiència innovadora. La nostra ciutat està ara en el mapa de les coses que realment importen i preocupen la ciutadania com el treball i la qualitat de vida”. Segons Ribó, “volem una ciutat amable, saludable, que cuide de les persones. Volem que les persones treballen per a viure, no que visquen per a treballar”.

Per la seua part, el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha manifestat que “volem que tots els veïns i veïnes de la ciutat siguen conscients d’este pilot”. L’edil ha assenyalat que “per a l’avaluació que realitzarem des de Las Naves és fonamental conéixer quines són les valoracions de la ciutadania, com impacta la jornada de quatre dies en les seues vides, si tenen més temps per a conciliar, més temps per practicar esport, per l’oci, per desconnectar”. Així mateix, es pretén investigar “també com s’organitzen, si agafem més o menys el cotxe, etc”. Galiana ha recordat que “durant l’avaluació del pilot, es formularan totes estes qüestions a través d’entrevistes aleatòries a la ciutadania”. Per això, “esta campanya pretén donar a conèixer el pilot i que els i les entrevistades sàpiguen el context d’este”.

El programa pilot

El programa pilot es plantejarà l’afecció de la jornada laboral de 32 hores setmanals repartides en quatre dies a partir de l’estudi de tres grans àmbits: la salut i el benestar social, l’emergència climàtica i l’economia. En este sentit, s’analitzaran qüestions com els usos del temps, la conciliació de la vida laboral, la sensació de benestar, el descans, l’impacte de la mesura sobre els gasos d’efecte hivernacle, la qualitat de l’aire, el silenci, el consum energètic, el trànsit, la xarxa pública de transport, el turisme d’interior, l’hostaleria, el comerç i les compres en comerços i botigues, entre d’altres qüestions.

Disposem de material gràfic i audiovisual, al qual es pot accedir des del següent enllaç: https://we.tl/t-DtmTstQ8AV