S'està cercant, espereu....

Estàs en: AL TEU COSTAT

Campañas Municipales | Ayuntamiento de Valencia - València

Dimarts

29

Novembre

Cerca avançada

Tornar

II Trobada Nacional de DPD de l'àmbit de l'Administració Local

VALÈNCIA, 4 DE NOVEMBRE DE 2022 - Complex cultural la Petxina, Passeig de la Petxina, 42, 46008 València.

Passats més de quatre anys des que va entrar en vigor el Reglament general de protecció de dades 2016/679 UE, procedix efectuar una anàlisi sobre l'impacte que ha provocat esta normativa en la gestió pública de l'àmbit de l'administració local i el paper que ha jugat, en tot este procés, el DPD.

Han transcorregut quasi tres anys des que l'Ajuntament de València va organitzar la I Trobada nacional de DPD del sector local, en el qual es van tractar temes de gran interés i es van apuntar algunes línies per a ajudar-nos en el nostre camí cap a una millora en el compliment de la citada normativa. Després d'este temps, sembla oportú seguir amb aquella iniciativa i generar un fòrum de debat en el qual es compartisca coneixement i bones pràctiques i en el qual, a més, les autoritats de control (AEPD, APDCAT, AVPD i CONSELL DE TRANSPARÈNCIA I PROTECCIÓ DE DADES D'ANDALUSIA) que participaran en la jornada, ens faciliten pautes a seguir en aquelles qüestions més complexes, algunes d'elles recurrents en el nostre àmbit d'acció.

Es tracta, en definitiva, de compartir coneixement amb la finalitat d'avançar en la garantia del dret fonamental que tenen les persones a la protecció de les seues dades personals en un àmbit de prestació de serveis públics tan directe.
e-mail: encuentroDPD2022@valencia.es

Programa (pdf 530 kb)
 

Ponències

Ponència 1: Ricard Martínez Martínez. Professor de Dret constitucional de la UV i Director de la Càtedra de privacitat i transformació digital.
Tema: Sistemes de videovigilància i activitat de la Policia local. Llei orgànica 7/2021.

Ponència Ricard Martínez (pdf 160 kb).Vídeo ponència.
Ponència 2: Ana Marzo Portera. Llicenciada en dret, per la UV. Associada a l'Associació de Professionals per a la Privacitat - APEP.
Tema: La protecció de dades en la contractació pública. Encàrrecs de tractament de dades. Diligència en la selecció de la persona encarregada. Acreditació de solvència en seguretat de la informació i protecció de dades. Rol de les companyies d'assegurances quan són contractades per l'Administració pública (possibles transferències internacionals de dades).

Ponència Ana Marzo (pdf 210 kb).Vídeo ponència.
Ponència 3: Lluís Sanz Marco. DPD del Ajuntament de Barcelona i membre del  Comité Tècnic de Societat de la Informació, Innovació Tecnològica i Agenda Digital de la FEMP.
Tema: Model d'autoavaluació del compliment normatiu en les EE.LL.

Ponència Lluís Sanz (pdf 150 kb).Vídeo ponència.
Ponència 4: Andrés Calvo Medina (Cap d'Àrea de Tecnologia de l'AEPD).
Tema: El/la DPD davant les bretxes de seguretat.

Ponència Andrés Calvo (pdf 280 kb).Vídeo ponència.


Ponència 5: (Taula redona d'autoritats de control: Manuel Villaseca López, Subdirector General adjunt de Promoció i Autoritzacions (AEPD); Santiago Farré Tous: Cap de l’Assessoria Jurídica de la APDCAT. José Luís Falcón Pliego, Director de l'Àrea de Protecció de dades del Consell de Transparència i Protecció de dades d'Andalusia).
Tema: Informes i resolucions significatives de les autoritats de control de protecció de dades personals referides a l'àmbit local.

Ponència José Luis Falcón (pdf 110 kb).Vídeo ponència part IVídeo ponència part II
Ponència 6: Ascensión Moro Cordero (Responsable del Departament de Govern Obert i Delegada de Protecció de dades Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat - Barcelona).
Tema: La seguretat i la protecció de dades en el teletreball: una visió holística en un escenari de transformació digital.

Ponència M.Ascensión Moro (pdf 200 kb).Vídeo ponència.

Ponència 7: Jordi Verdú Benavent (Delegat de Protecció de dades de l'Ajuntament de València).
Tema: Atenció a la vulnerabilitat, servicis socials i col·laboració del tercer sector. Com s'afronta la protecció de dades en aquestes relacions col·laboratives entre ajuntaments i fundacions, ONG’s,… Rols possibles.

Ponència Jordi Verdú (pdf 416 kb).Vídeo ponència.
Ponència 8: Sandra García Eres (Tècnica de l'Oficina de la Delegació de Protecció de dades de l'Ajuntament de València).
Tema: Reutilització, explotació de dades a gran escala i a altres escales, àrees, regulació sectorial,… Eines per a equilibrar la privacitat: anonimització, pseudonimizació, privacitat diferencial,…

Ponència Sandra García (pdf 490 kb).Vídeo ponència.
Ponència 9: Patrick Monreal Vilanova (Advocat de TU. Lead Advisor Legal en Govertis Advisory Services, SL, a Company of Telefónica TECH).
Tema: Ús de Whatsapp, Facebook, Instagram… per les administracions públiques. Transferències internacionals de dades.

Ponència Patrick Monreal (pdf 330 kb).Vídeo Ponència.

Pot trobar este document en: