S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament promou les visites guiades pels barris de la ciutat

• Imatge de la plaça de Patraix

17/09/2023

  • La iniciativa començarà en el barri de Patraix, i s'anirà estenent a la resta de barris de la ciutat
  • L'Ajuntament contractarà en breu el servici de visites guiades pels diferents barris
  • L'objectiu és descentralitzar el turisme i donar a conéixer la ciutat des del conjunt des dels barris

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Turisme, ha promogut una iniciativa dirigida a promocionar el coneixement i la projecció dels barris per part de la ciutadania i dels turistes. La regidora de Turisme, Paula Llobet, és la impulsora d’este projecte, que busca donar conéixer la nostra ciutat en totes les seues facetes des de les diferents realitats, història i característiques dels seus barris.

El programa consistix en el disseny d'una sèrie de rutes per cadascun dels barris de València, que es podran disfrutar de la mà de guies turístics especialitzats, els qui donaran a conéixer a veïns i visitants les anècdotes, història, evolució, i fins i tot les personalitats destacades que han residit en ells. Tal com ha explicat Llobet, “l'objectiu d'esta iniciativa és, d'una banda, dinamitzar i descentralitzar el turisme; i, per un altre, mostrar tant a residents com a turistes el conjunt de la ciutat”.

La iniciativa començarà pel barri de Patraix. De fet, la regidora de Turisme ha mantingut ja una reunió amb l'Associació Veïnal de Patraix, en la qual ha informat els representants de l'entitat sobre la iniciativa, i els ha sol·licitat la seua col·laboració i participació directa. De manera paral·lela, el programa pretén també continuar i consolidar el treball de posicionament de la ciutat com a destinació turística sostenible, així com contribuir a la creació d'una imatge positiva de l'activitat turística entre la ciutadania, ha afegit la delegada.

Un producte turístic diferenciador

Per tot això, les rutes s'han dissenyat com un producte turístic diferenciador a la disposició de visitants, que vol formar part de l'oferta de la ciutat a través de la posada en valor del patrimoni local.

Des de la Regidoria ja s'han iniciat les actuacions administratives oportunes per a contractar el servici de visites guiades pels barris de la ciutat de València, utilitzant com a base per a les estes les rutes ja creades pel Servici de Turisme (Patraix, Malva-rosa, Cabanyal-Canyamelar - Cap de França, Benimàmet-Beniferri). El contracte disposarà d'un pressupost màxim de 14.000 euros (IVA a banda).