Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La remodelació de la Reina permet la recuperació 12.000 m² d'espai públic per la ciutadania amb un procés participatiu

S'ha duplicat el nombre d'arbres i s'han plantat 1.378 arbustos

• Plaça de la Reina

10/08/2022

El nou disseny de la plaça de la Reina, fruit d'un ample procés participatiu previ ha permés recuperar per a la ciutadania més d'una hectàrea de sòl públic. Un espai que estava dedicat al trànsit de vehicles, i que gràcies a estes obres, tal com ha explicat l'alcalde de València Joan Ribó durant la visita que ha realitzat este matí a la plaça “ara servirà perquè els xiquets puguen jugar, perquè els majors es puguen asseure i perquè tothom puga gaudir d'ella”.

 

L'alcalde ha recordat que la recuperació de zones verdes a la ciutat, l'aposta per la mobilitat sostenible i la reducció de les emissions contaminants “han sigut les claus perquè València siga una de les dos ciutats que opten a ser capital verda europea 2024”. També ha recordat que en els últims anys s'han incrementat en 150.000 m2 les zones per als vianants de la ciutat, a més de crear nous parcs i jardins i actualitzar els que ja existien.

Durant la visita Ribó ha destacat l'esforç que s'ha fet a introduir zones verdes i d'ombra en la plaça i ha explicat que “hem duplicat el nombre d'arbres que existien en la plaça, però hem d'esperar un any perquè els arbres cresquen, perquè si plantàrem arbres madurs es moririen. També hem instal·lat aspersors-difusors d'aigua i tendals protectors de sol”.

Actualment en la plaça hi ha 1.378 arbustos i 115 arbres. S'han instal·lat dues fonts d'aigua, 900 seients en 465 metres lineals, bancs adaptats, contenidors soterrats, 30 places d’aparcabicis, punts de llum en el sòl, pivots retràctils per a permetre l'accés de vehicles autoritzats i d'emergència, dos monòlits amb informació documental adaptada al llenguatge Braille i una oficina d'informació i turisme. A més, s'ha recuperat la parada de Valenbisi i la zona de càrrega i descàrrega amb horari limitat.

Al costat de l'alcalde ha visitat la plaça el regidor de mobilitat sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha ressaltat que el disseny de la plaça s'ha realitzat “tenint en compte l'opinió i la participació dels veïns, veïnes i comerciants del barri a través de Participa Reina!, un procés d'implicació ciutadana per a la transformació de la plaça”. En este procés mitjançant entrevistes, jornades d'informació, qüestionaris, tallers, debats i altres activitats, s'ha tingut en compte l'opinió de la ciutadania tant per al disseny de la plaça com per a planificar l'ús que se li donarà en el futur.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Giuseppe Grezzi