S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València impulsa una iniciativa per a augmentar la protecció a les víctimes de violència de gènere

La Fundació Protegir VLC i la Universitat de València promouen unes Jornades de Treball per reflexionar sobre la forma més eficaç de protegir les víctimes a través de la gestió de la informació i la protecció de dades

• Els experts estudiaran com millorar la seguretat de les víctimes servint-se de la legislació sobre protecció de dades

27/03/2023

La Regidoria de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València ha impulsat, al costat de la Càtedra de la Universitat de València sobre Privacitat i Transformació Digital i la Fundació Protegir VLC, unes Jornades de Treball sobre Protecció de Dades en la Violència de Gènere. Les jornades se celebraran demà dimarts en la Facultat de Dret, en elles els responsables de tots els servicis que treballen amb víctimes reflexionaran sobre les mesures que es podrien implementar per millorar la protecció de les dones que han patit o puguen patir violència per part de les seues parelles.
 

“La gestió de la informació és fonamental per a protegir les dones de la forma més eficaç possible des del primer instant. Hi ha molts servicis, molts i moltes professionals que, per les característiques del seu treball, estan en disposició de detectar eixa violència abans que ningú. La interacció entre aquests agents resultarà decisiva” assenyala Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana i president de la Fundació Protegir VLC.

Per la seua banda el director de la càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la Universitat de València, Ricard Martínez, afirma que “hem de promoure un debat ordenat, definir les condicions que hauria de reunir una política pública i les necessitats de gestió de la informació que això comporta”.

En l'acte d'inauguració de les jornades participaran, al costat d'Aarón Cano, el secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antonio Llorente, la vicerectora d'Innovació i Transferència, Rosa María Donat i la vicedegana d'Estudis de Grau en Dret, Rosario Serra, així com diversos responsables policials, sanitaris, socials i especialistes procedents de Madrid i Barcelona.