S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament posa en marxa una campanya amb realitat virtual per reduir la sinistralitat laboral viària

Lluïsa Notario: “La taxa d’absentisme laboral per accidents de treball en l’Ajuntament ha tornat a baixar i ja se situa en el nivell més baix des que se’n recullen dades i això diu molt de les nostres polítiques de prevenció”

• La campanya està adreçada específicament al personal que conduïsca motocicletes i ciclomotors

06/10/2022

L’Ajuntament de València, a través del servici de Salut Laboral, posarà a disposició del personal públic municipal una campanya de seguretat viària basada en la realitat virtual. Estarà adreçada específicament al personal que conduïsca motocicletes i ciclomotors. “Volem aprofundir en la importància de la prevenció en l'entorn laboral i la conscienciació per a evitar els accidents de treball relacionats amb les motocicletes, que tenen un pes important dins del gruix dels accidents laborals”, ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, qui ha situat en el 17,33% el percentatge d’accidents de trànsit enguany respecte al total de sinistres laborals.

 

Les persones que assistisquen al curs que s’oferirà podran realitzar una pràctica amb els equips de realitat virtual, consistents en un vídeo elaborat en 360º i les ulleres de realitat virtual per a poder recrear situacions de risc de manera realista en un entorn segur. L'audiovisual porta a la persona usuària per tres escenaris: el moment previ d'emprendre un trajecte amb la motocicleta, durant l'ús de la mateixa i després de la conducció. Durant el recorregut es plantegen diferents situacions que poden ser reals i ajuden a qui conduïx la moto a saber com actuar de manera segura.

Notario ha destacat que la taxa d’absentisme laboral per accidents de treball en l’Ajuntament de València ha tornat a baixar un trimestre més, situant-se en el 0’27 %, el nivell més baix de tota la seua història des que es recullen estes dades, segons ha traslladat la mútua UMIVALE en el seu informe trimestral. Esta baixada ha redundat també en un descens de la xifra de jornades perdudes.

“L’Ajuntament de València ve treballant des de fa anys en la baixada de la sinistralitat laboral creant entorns laborals segurs, amb un desenvolupament constant d’accions diverses de prevenció dels riscos laborals i conscienciant i sensibilitzant al personal municipal sobre hàbits saludables. Per a este equip de govern és essencial la prevenció dels accidents laborals i, en conseqüència, la seguretat de les empleades i els empleats municipals. Estes dades són conseqüència d’una bona gestió preventiva per part de tots els agents implicats: les persones delegades de prevenció a través del comité de Seguretat i Salut, de la Mútua Umivale i el servici municipal de Salut Laboral i Prevenció de Riscos de l’Ajuntament de València”, ha afirmat Notario.