Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebra la Setmana Europea de l'Esport amb activitats esportives gratuïtes

Entre el 23 i 30 de setembre es duran a terme jornades de portes obertes en les instal·lacions esportives de la ciutat

• Activitats previstes

22/09/2021

La Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València se suma a la celebració de la Setmana Europea de l'Esport, una iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme, que se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre, i que es durà a terme de manera simultània en tots els països membres de la Unió Europea i altres de la resta del continent.

 

Per seté any consecutiu, la FDM s'adherix a este projecte, que pretén fomentar la pràctica d'activitat física entre la població. Com cada any, la ciutadania valenciana podrà conéixer i gaudir de les instal·lacions esportives municipals en una setmana de portes obertes, en les quals es podrà practicar gratuïtament l'activitat que trien.

Com a novetat, enguany es també es realitzaran activitats de promoció en espais oberts pròxims a les instal·lacions esportives, amb l'objectiu d'atraure públic nou. A més, totes les activitats promocionals són gratuïtes i obertes a totes les persones.

La regidora d´Esports Pilar Bernabé assegura que “València continua apostant per l´esport durant tot l´any i també s´afegix a esta Setmana Europea de l´Esport amb diverses activitats gratuïtes a les diferents instal.lacions esportives de la ciutat i amb la celebració de diferents competicions tant nacionals com internacionals als nostres carrers.”

Activitats en les instal·lacions

Un total de nou instal·lacions municipals –Poliesportiu Cabanyal-Canyamelar, Pavelló Malva-rosa, Pavelló Benicalap, Poliesportiu El Carme, Pavelló Font de Sant Lluís, Estadi del Túria, Velòdrom Lluís Puig, Poliesportiu Natzaret i Poliesportiu Benimaclet– obriran les seues portes a les valencianes i els valencians, entre el 23 i el 30 de setembre.

Cadascuna d'estes instal·lacions ha programat un complet calendari d'activitats físiques i esportives, entre les quals s'inclouen classes d'aiguagim, ioga, pilates, gimnàstica de manteniment i taitxí. A més, hi haurà accés lliure a la sala de musculació, piscina i pistes d'atletisme, tenis, esquaix, pàdel i frontó, amb cita prèvia.

Així mateix, al voltant de les diverses instal·lacions també s'han programat activitats dirigides per a totes les persones que vulguen participar. Es duran a terme en la plaça Jesús Maroto i González, en la instal·lació esportiva elemental del carrer Bomber Ramón Duarte, en la plaça del Doctor Berenguer Ferrer i en els exteriors dels pavellons de Benicalap, Cabanyal-Canyamelar, Malva-rosa, Benimaclet i del velòdrom Lluís Puig.

Esdeveniments esportius

D'altra banda, en esta Setmana Europea de l'Esport la ciutat de València també podrà gaudir de nombrosos esdeveniments esportius com són el Campionat d'Espanya de Frontenis (del 23 al 26 de setembre, en el Poliesportiu de Natzaret), el Campionat d'Europa de Triatló i el Triatló Popular (del 24 al 26 de setembre en La Marina), la XVI Marxa Cicloturista “Comunitat Valenciana” (el 26 de setembre, amb eixida des del Velòdrom Lluís Puig) i el Nationale Nederlanden Plogging Tour (26 de setembre, a la platja de Pinedo).

Activitats organitzades per clubs i altres entitats

Finalment, nombrosos clubs i entitats han volgut sumar-se a la setena Setmana Europea de l'Esport, organitzant activitats de bàdminton, hoquei, esgrima, rem i judo, entre altres. La informació completa pot consultar-se en la web de la Fundació Esportiva Municipal: http://www.fdmvalencia.es/es/beactive2021/