S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comença la Setmana Europea de la Mobilitat amb nombroses activitats, tallers per a tots els públics i el Dia Sense Cotxe

• Cartell de la Setmana Europea de la Mobilitat

15/09/2023

  • La convocatòria d'enguany se celebra sota el lema “Junts estalviem energia Combina i mou-te!"
  • El divendres 22 se celebra el Dia Sense Cotxe, i l'accés als autobusos de l'EMT serà totalment gratuït
  • També es pot visitar el Centre de Gestió de Trànsit, en unes jornades de portes obertes al públic

València celebra un any més la Setmana Europea de la Mobilitat amb nombroses propostes per a tots els públics, que inclouen viatges gratis en l'EMT, tallers per a xiquets i xiquetes, jornades de portes obertes i el Dia Sense Automòbil. L'objectiu, tal com ha recordat el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, i president de l'EMT, Jesús Carbonell, és sensibilitzar els ciutadans sobre els beneficis que té l'ús dels transports més sostenibles, com l'autobús, per al medi ambient i la salut.

L'edició de 2023 Setmana Europea de la Mobilitat ha sigut organitzada de manera conjunta entre la Policia Local i l'Empresa Municipal de Transports, EMT, i oferix un gran nombre d'activitats. Sota el lema “Junts estalviem energia Combina i mou-te!", València celebra esta convocatòria europea entre els dies 16 al 22 del mes en curs.

La campanya dissenyada per l’EMT per a promoure el transport públic i sostenible a la ciutat gira al voltant de dos escenaris principals: els jardins del Real (Vivers) i la plaça de l'Ajuntament, on els ciutadans podran gaudir de nombroses activitats. Des d'este cap de setmana, i fins al dia 22, als Jardins de Vivers es desenvoluparan diferents accions, com a tallers i jocs sobre educació viària i mobilitat responsable, circuits de conducció i semàfors, pasapalabras de mobilitat, circuits de rotondes, teatres musicals i de titelles, contacontes i sortejos. Per la seua banda, la plaça de l'Ajuntament acollirà una exposició de cotxes i motos antigues de la Policia Local.

Durant tota la Setmana de la Mobilitat es podrà visitar també el Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament de València, en unes jornades de portes obertes, des de demà dissabte 16 i fins al divendres 22.

Així mateix, els alumnes dels col·legis de la ciutat podran visitar també el Museu de la Policia Local i la Sala 092 en la qual es recullen i gestionen totes les incidències del trànsit a la ciutat les 24 hores del dia. Per a realitzar les dos visites és imprescindible sol·licitar cita prèvia en els telèfons 962083071, per a la sala de Gestió de Trànsit; i 962085412 per al Museu de la Policia Local i la sala 092.

Dia Mundial Sense Cotxes i accés lliure a l'EMT

L'element central de la Setmana Europea de la Mobilitat és el dia Mundial sense Cotxes, que se celebra el divendres 22, amb l'objectiu principal de promoure l'ús del transport públic i sostenible. Tal com ha explicat el regidor Carbonell, “volem que els ciutadans que ja ens coneixen, i aquells que no, deixen el cotxe a casa perquè puguen comprovar els innombrables avantatges per a la salut i per al medi ambient del transport sostenible”. El regidor ha subratllat que l'objectiu del govern municipal és convertir el transport públic en “referent principal de la mobilitat a València. Eixe és el nostre gran objectiu”, ha assegurat.

Per a això, durant tota la jornada els autobusos d'EMT València seran gratuïts per a totes les persones, i podran utilitzar-se de manera il·limitada des dels primers servicis de la matinada del divendres 22 de desembre (a partir de les 3 de la matinada) fins a les últimes eixides de la matinada del dissabte (sobre les 03.30 hores). “És a dir, 24 hores completes de gratuïtat en totes les línies i en tots els autobusos, perquè els ciutadans coneguen que és possible desplaçar-se i arribar a la nostra destinació sense el vehicle privat i contribuint així a fomentar una ciutat més sana i amb menys càrrega contaminant”, ha afegit Jesús Carbonell.

L'accés gratuït als autobusos de l'EMT podrà realitzar-se de dos formes: en el cas de les persones que ja posseixen algun dels títols de la companyia, hauran d'acostar les seues passes a les màquines validadoras dels busos per tal que quede constància de l'entrada, però no es descomptarà cap bitllet al llarg del dia. I els qui no disposen de cap títol d'EMT València solament hauran de validar un bitllet senzill cada vegada que realitzen un desplaçament, però no se'ls cobrarà res.

Recursos multimèdia

Jesús Carbonell