S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament plantejarà als veïns una solució integral als problemes de la Malva-rosa

• L'Ajuntament ha redoblat la presència de la Policia Local en el barri de la Malva-rosa

29/08/2023

  • El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, recorda que s'ha redoblat la presència policial, encara que “les competències fonamentals en seguretat ciutadana” corresponen a la Delegació del Govern
  • El responsable municipal ha emplaçat l'entitat ‘Amics de la Malva’ a una pròxima reunió amb totes les regidories implicades en les matèries que més preocupen els veïns del barri

La solució a les necessitats del barri de la Malva-rosa no és estrictament policial, sinó que requerix un pla integral en el qual estiguen implicats tots els servicis municipals. Així li ho ha traslladat a l'associació veïnal ‘Amics de la Malva’ Jesús Carbonell, regidor de l'Àrea de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de València, en una reunió mantinguda este dimarts.

El responsable municipal, que s'ha felicitat pel bon to de la trobada, ha reconegut que la Malva-rosa “ha patit molt des d'anys” i ha traslladat als portaveus de l'entitat veïnal que el govern municipal de María José Catalá és ben conscient de tots eixos problemes, “arrossegats des de fa molts anys”.

L'associació ha fet partícip de les seues demandes a l'Ajuntament de València, que no són exclusivament policials, sinó també d'índole social i urbanística. Les dos parts han coincidit que les mesures que s'adopten en el barri han de tindre un caràcter integral. Per això, Carbonell ha emplaçat ‘Amics de la Malva’ a una pròxima reunió amb tots els regidors responsables de les diferents matèries i preocupacions que s'han abordat en la reunió mantinguda este dimarts.

En relació a les seues competències municipals en seguretat i mobilitat en el barri, el regidor Jesús Carbonell ha destacat que “l'Ajuntament de València ha redoblat la presència de la Policia Local en la Malva-rosa, i ho continuarà fent el trimestre vinent, en un context com l'actual, amb una dotació escassa”. “A més, existix el compromís del nou govern municipal d'incrementar la dotació de la Policia Local, per a tota la ciutat, en 500 nous agents”, ha assenyalat.

Competències

El regidor ha recordat que “la competència fonamental en matèria de seguretat ciutadana” correspon a la Policia Nacional, que depén de la Delegació del Govern. Per la seua part, els responsables de l'entitat veïnal han reconegut que encara no s'han reunit amb representants de l'administració estatal. En relació a l'escassesa d'aparcament en el barri i el carril bici projectat al carrer Gran Canària, el regidor de l'Àrea de Seguretat i Mobilitat ha respost que abordarà estos assumptes amb els tècnics dels servicis municipals.

Recursos multimèdia

Jesús Carbonell