Buscando, por favor espere....

Noticias Destacadas | Ayuntamiento de Valencia - València

Búsqueda de noticias

Fecha (dd/mm/aaaa)

Búsqueda por día

Últimas noticias


Volver

València estudia incrementar el uso de hidrógeno verde como carburante para los autobuses urbanos

El alcalde se reúne con los responsables de BP España

• Autobús de la EMT

28/01/2022

València vol augmentar l’ús de gas metà i hidrogen verd en els autobusos urbans de la ciutat. Així ho ha confirmat l’alcalde, Joan Ribó, qui s’ha reunit este matí en alcaldia amb el nou president de BP Espanya, Andrés Guevara, i d’altres representants de la refineria per analitzar futurs projectes de col·laboració. Ribó ha confirmat que la iniciativa s’emmarca dins “la voluntat d’introduir en València mecanismes de descarbonització i d’aprofitament de l’economia circular”.

 

L’alcalde ha assenyalat que “hem tingut hui una reunió amb directius de la refineria de BP Castelló amb la voluntat d’introduir a València mecanismes de descarbonització basats en dos aspectes fonamentals”. Segons Ribó, d’una banda, “s’ha plantejat la possibilitat d’utilitzar els residus orgànics que en estos moments estem recollint en la ciutat per al seu aprofitament en l’economia circular per a produir gas metà i hidrogen”. L’alcalde confia que la mesura permeta tindre un “dipòsit d’hidrogen per provar la seua utilització en el port o en autobusos urbans”.

L’hidrogen verd pot ser emprat com a carburant en els autobusos urbans amb vistes a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i d’altres contaminants nocius per a la salut humana. València és, de fet, la ciutat espanyola que més ha reduït els seus índexs de contaminació en els últims anys.

D’altra banda, l’Ajuntament analitza ja també com produir gas metà i hidrogen verd a partir dels residus orgànics dipositats als contenidors marrons de fem. València ha finalitzat fa només unes setmanes el procés d’introducció del contenidor marró de residus orgànics en tots els barris i districtes de la ciutat. En el contenidor es poden dipositar restes d’aliments, plantes i cel·lulosa, que amb un tractament adequat es poden reconvertir en compost orgànic o en biogasos com hidrogen o metà, amb usos en la indústria i el transport. El conegut com a hidrogen verd generat a partir del fem orgànic redueix l’emissió de CO2 i avança cap a un model d’economia circular que reutilitza els residus, no genera deixalles i crea energies netes.

València vol ser una ciutat climàticament neutra en 2030, un objectiu en el qual participen 70 entitats adherides, que s’han declarat ambaixadores de la missió i es troben activament compromeses amb el seu desenvolupament. El projecte de BP està orientat a garantir la producció d’hidrogen verd de manera massiva mitjançant la seua col·laboració amb l’Ajuntament de València.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó