S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament accelera la retirada del monòlit del 15-M abans del 9 d'Octubre

• El monòlit de la plaça

21/09/2023

  • El consistori ha decidit accelerar els tràmits per a llevar l'escultura, que va ser alçada al maig de 2021
  • L'Ajuntament ha confirmat que no se substituirà la peça per cap altra, “ja que no encaixa amb el mobiliari del Pla de Ciutat Vella”
  • La retirada es realitzarà amb càrrec a la contracta de conservació, reparació i renovació dels ferms i paviments dels carrers i camins de València

El monòlit en homenatge al 15-M situat a la plaça de l'Ajuntament serà retirat abans del 9 d’Octubre. El consistori ha decidit accelerar els tràmits per a llevar la peça, que va ser instal·lada al maig de 2021.

La retirada es realitzarà en els pròxims dies i des del govern municipal s'ha assenyalat que “no se substituirà la peça per cap altra, ja que la Regidoria de Cultura ha considerat que no encaixa amb el mobiliari del Pla de Ciutat Vella”. En este sentit, han afegit fonts de la Regidoria, “s'ha de cohesionar la imatge del mobiliari urbà en harmonia amb la Casa Consistorial, que és un monument declarat BIC, Bé d'Interés Cultural”.

La retirada es realitzarà amb càrrec a la contracta de conservació, reparació i renovació dels ferms i paviments dels carrers i camins de València, dependent de la Delegació de Gestió d'Obres i Manteniment d'Infraestructura.