Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme adjudica la repavimentació del carrer lateral del Mercat de Colón per 277.000 euros

Sandra Gómez: “Les obres responen a una reivindicació veïnal i dels comerços del centre, que gaudiran d'un entorn més amable, còmode i accessible”

• Imatge de l'àmbit d'actuació del projecte

22/05/2022

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València, ha adjudicat el contracte d'execució de les obres de repavimentació del carrer Martínez Ferrando, la lateral per als vianants junt Mercat de Colón, a la mercantil BECSA SA. Es tracta d'una proposta de l'àrea de Desenvolupament Urbà que dirigeix la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, i que compta amb un pressupost de 277.258 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de dos mesos.

 

Tal com ha recordat Sandra Gómez, el carrer Martínez Ferrando discorre entre els carrers de Jorge Juan i del Compte Salvatierra, i dona accés a una de les portes laterals del Mercat de Còlon. Es tracta d'un carrer completament per als vianants, situada sobre els accessos a l'aparcament subterrani del mercat, “i el seu ús intensiu, en un entorn de gran activitat comercial, ha provocat la deterioració del paviment, la qual cosa fa necessària la seua substitució”, ha explicat Gómez, qui ha afegit que l'objectiu de l'actuació és “millorar la mobilitat i l'accessibilitat de la zona”.

Les obres previstes comprenen actuacions de retirada de l'actual paviment de rajola de pedra calcària i la base de morter, amb la intenció de no afectar la impermeabilització que protegeix la coberta de l'aparcament subterrani. Al costat del clos del Mercat de Colón, es col·locarà un nou paviment de pedra natural de granit gris, similar al que es va col·locar en la reurbanització del carrer del Compte Salvatierra. A més, els dos tascons de la trobada dels carrers Jorge Juan i Compte Salvatierra amb el tancament del Mercat Colón, seran repavimentats amb rajola calcària. D'esta manera, es recullen les peticions de la Direcció Territorial d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat, que va sol·licitar coherència amb la resta de l'entorn respecte als materials utilitzats, per a integrar el resultat. De manera paral·lela, està previst fer treballs de manteniment i repintat dels pilons de fosa i de les forquetes per a bicicletes, un tractament netejador de grafitis, i sanejat de la superfície de les dos columnes externes de l'aparcament subterrani.

“Estes obres de repavimentació milloraran l'accessibilitat de la zona –ha afegit la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana- mitjançant la regularització i la reposició de paviments, l'ús de textures i materials antilliscants, així com la reparació del mobiliari urbà, d'acord amb els criteris indicats en les vigents normes d'accessibilitat”.

“Les obres de millora, junt amb altres com la reurbanització del carrer Isabel la Catòlica, actualment en curs, responen a una reivindicació veïnal i dels comerços del centre, i permetran recuperar espai per als veïns i veïnes, que gaudiran d'un entorn molt més amable, còmode i accessible”, ha conclòs Gómez.