S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament destina 833.000 euros per a renovar els equips de protecció dels Bombers

• Els nous equips estan destinats al personal de futura incorporació i per a substituir els caducats dels efectius actuals

21/09/2023

  • La Junta de Govern aprova l'adjudicació del contracte de subministrament de 430 uniformes especials i 660 cascos, entre altres equipaments
  • Els nous equips estan destinats al personal de futura incorporació i per a substituir els caducats dels efectius actuals

Un total de 160 uniformes especials d'intervenció en incendis, amb la seua corresponent bossa i arnés; 80 parells de botes; 160 uniformes especials per a actuacions forestals i rescats tècnics; 80 sistemes personals de comunicacions osteofònics per a casc del tipus F1; 110 uniformes per a condicions meteorològiques adverses; 160 cascos F1; 500 cascos F2 i 80 màscares de protecció respiratòria. Este és l'equipament que té previst adquirir l'Ajuntament de València perquè el personal del Departament de Bombers, Prevenció, Intervenció en Emergències i Protecció Civil compte amb els millors i més moderns mitjans tècnics.

Per a això, la Junta de Govern Local acordarà este divendres, 22 de setembre, l'adjudicació del contracte de subministrament del material ressenyat per un import total de 833.208,48 euros. Les quatre empreses guanyadores dels huit lots adjudicats hauran d'entregar l'equipament en les instal·lacions del Parc Central de Bombers de l'avinguda de la Plata, en un termini màxim de sis mesos.

L'objectiu principal d'este contracte és dotar dels equips de protecció individual (EPI) imprescindibles per a desenvolupar el seu treball, als efectius de nou ingrés, així com per a renovar els equips caducats pertanyents al personal actual del Departament de Bombers.

Entre altres detalls, els uniformes especials d'intervenció estan confeccionats amb una capa exterior de fibra ignífuga d'última generació, que proporciona protecció tèrmica contra els riscos de la calor radiant i la propagació de flama, protecció mecànica enfront d'esquinçaments, abrasions, perforacions o enganxaments, així com resistència a la penetració de líquids i característiques antiestàtiques. A més, el material oferix resistència al trencament obert per cristal·lització i disposen d'un acabat de llarga duració repel·lent a la penetració de productes químics líquids, àcids i hidrocarburs.

Sistemes de comunicació segurs

D'altra banda, els sistemes personals de comunicacions osteofònics estan compostos per 80 microaltaveus i 80 equips de comunicació cranials integrables en el casc. Estos elements són bàsics per a la comunicació en casos d'emergència, ja que garantixen la seguretat del personal de Bombers i permeten aconseguir uns nivells de seguretat en la comunicació vitals, que el convertixen en el sistema més segur que existix actualment en el mercat.

Els vestits de condicions meteorològiques adverses formen part de l'equipament de protecció personal que s'utilitza en condicions extremes de pluja, vent i mala visibilitat en les intervencions en via pública o espais oberts. Com a curiositat, la gamma de talles de les botes d'intervenció que hauran de subministrar l'empresa adjudicatària van des de la 36 fins a la 50, segons la talla europea.

Durant el procés de licitació, el mateix personal de Bombers ha realitzat proves in situ dels diferents equipaments proposats per les empreses, per a verificar d'una manera pràctica les característiques ergonòmiques i funcionals dels equips de protecció individual i així comptar amb els millors mitjans tècnics.