Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprova el projecte que acabarà amb les aules prefabricades en el CEIP Carles Salvador de Benimaclet

Notario ha destacat “el diàleg constant tant amb la Direcció com amb l'AMPA per a rebre totes les seues necessitats i traslladar-los tota la informació sobre el projecte de reforma”

• Façana del CEIP Carles Salvador

08/08/2021

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, ha anunciat l'aprovació del projecte bàsic i d'execució de reforma del CEIP Carles Salvador, en el barri de Benimaclet. La intervenció permetrà incrementar el programa funcional a tres aules d'Infantil, una sala d'usos múltiples per a eixe mateix cicle i una altra aula per a xiquets i xiquetes de dos anys. A més, se situarà una nova zona de jocs per a eixe alumnat i s'eliminaran les aules prefabricades.

 

Notario ha destacat este nou pas en la reforma del CEIP Carles Salvador perquè “demostra que el Pla Edificant continua avançant a la ciutat de València, després dels anuncis recents de la construcció de l'IES La Punta-Les Moreres, de la licitació de la redacció del projecte del CEIP Sant Josep de Calassanç i del nou CEIP 106 en el barri de Malilla i ara amb este projecte ja redactat per al CEIP Carles Salvador, la qual cosa ens permetrà començar la licitació de l'obra”.

Les obres d'adequació i ampliació d'este centre educatiu del barri de Benimaclet consistixen en l'ampliació de la planta baixa de l'edifici principal de Primària per a la ubicació de la cuina i el menjador, de majors dimensions a les existents per a poder donar servici a les necessitats del col·legi. També en este edifici es realitzarà l'obertura de dos eixides d'emergència. A més, en la zona d'accés a la parcel·la es col·locarà un porxo per a poder cobrir una àmplia zona exterior en els dies de pluja o intensa calor, es col·locarà una escala exterior d'eixida de l'edifici des de la planta primera i un nou ascensor que permetrà l'accés de persones de mobilitat reduïda a esta planta.

En l'edifici d'Infantil es realitzarà una ampliació per a incrementar el programa funcional a tres aules d'Infantil i a una sala d'usos múltiples per a Infantil i una aula per a Infantil del Primer Cicle (aula de 2 anys). Al costat d'este edifici se situarà la zona de jocs, que en l'actualitat es troba en l'altre extrem de la parcel·la havent de realitzar un llarg recorregut per a arribar a ella. D'esta manera, el centre tindrà tota la zona d'Infantil unificada i serà totalment independent de la zona de Primària.

Dins dels treballs d'ampliació s'inclou el trasllat del magatzem i els lavabos exteriors, juntament amb un seminari–vestidor per al professorat d'educació física, a un edifici de nova construcció que se situarà en un extrem de la zona de la pista esportiva per a separar totalment la zona d'Infantil de la de Primària.

En la nova ubicació de la zona de jocs d'Infantil i dins dels treballs d'adequació es col·locarà un parc d'exteriors infantil, es diferenciaran distintes zones de paviments i es faran treballs de jardineria, s'instal·larà un clos de separació amb la zona de jocs de Primària i es reformaran els lavabos de l'alumnat de les plantes baixa i primera de l'edifici de Primària.

Notario ha posat en valor el desmuntatge dels pavellons prefabricats que contenen part del programa d'Infantil i ha destacat “el diàleg constant amb la comunitat educativa del centre durant tot el procés, donant-los l'oportunitat d'aportar la seua visió i les seues necessitats, que, per descomptat, hem assumit”. En este sentit ha avançat que “farem realitat un centre educatiu digne per al barri de Benimaclet i tan reivindicat per la comunitat educativa, sense aules prefabricades on ara estan els més xicotets, amb línia de 2 anys i amb tota la zona d'Infantil unificada i independent de la zona de Primària”.

Es preveu que les obres s'executen en quatre fases per a permetre la continuïtat docent en l'edifici actual i no haver de desplaçar a l'alumnat mentre duren les mateixes, garantint en tot moment la seguretat de les persones usuàries del centre i mantenint el clos entre les diferents zones d'actuació durant tota l'execució de l'obra.

El pressupost estimat arriba als 1.036.788,16 euros, IVA inclòs, i s'estima que seran necessaris set mesos per dur endavant les obres una volta siguen adjudicades.

Recursos multimèdia

Luisa Notario