Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La quinta taula de treball d’Orriols avalua les mesures per millorar la situació del barri

Responsables municipals i entitats veïnals fan un seguiment de les iniciatives impulsades, com ara el pla per plantar més de 130 arbres o el reforç policial i de neteja

• Vista aèria d'Orriols

16/05/2022

L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat dels responsables de les delegacions implicades en la reactivació d’Orriols, s’ha reunit esta vesprada a l’Hemicicle amb representants de les associacions i entitats del barri per tractar les necessitats i resoldre els problemes que transmeten. Per al màxim responsable de la ciutat, l’objectiu de la trobada és, en primer lloc, “escoltar” i, en segon lloc, “continuar analitzant com estan funcionant els servicis per solucionar i millorar l’atenció a Orriols”.

 

En eixa línia, la quinta taula de treball d’interregidories amb el veïnat d’Orriols ha tractat el pla per plantar més de 130 arbres als carrers del Pare Viñas, Sant Joan Bosco i Daroca. Este contempla instal·lar 108 escocells, i omplir els 23 que actualment estan buits. El nou arbrat suposarà l’eliminació de 54 places d’estacionament, per la qual cosa s’està treballant en una alternativa d’aparcament per a residents que ho compense i alhora pacifique el trànsit.

“Nosaltres vam plantejar de reverdir, d’introduir molts arbres en el barri, però açò tenia algun inconvenient i s’han de vore totes les possibilitats”, ha indicat Ribó. “Vam fer una oferta, vam quedar que la estudiarien, han tingut reunions, han fet una assemblea de tots els grups actius en el barri”, i en este encontre s’han valorat les conclusions, ha explicat l’alcalde.

Joan Ribó també ha recordat les diverses mesures impulsades, com ara el reforç policial en la zona més conflictiva, la neteja viària i de patis interiors o les iniciatives mediambientals, urbanístiques o en matèria d’igualtat per millorar la convivència. El màxim responsable de la ciutat ha remarcat que “Orriols té unes característiques i necessitats específiques i constituïx un dels barris d’acció preferent per al govern municipal”.

Per la seua part, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat “diverses fites per a la recuperació i generació del barri”, entre les quals hi ha “el desembós del PAI d’Agustín Lara, que portava dècades generant degradació, el famós forat de la vergonya”, o l’impuls d’una superilla.

Jardí d’Esteban Dolz del Castellar

Entre les accions acordades hi ha la pròxima remodelació integral del jardí del carrer d’Esteban Dolz del Castellar, de 2.150 metres quadrats, tal com havien demanat les plataformes veïnals. La licitació dels treballs, amb un pressupost de vora 300.000 euros, es posarà en marxa enguany. El disseny de la infraestructura es fa de forma participada.

Superilla

La darrera Junta de Govern Local ha aprovat el projecte de la primera superilla d’Orriols, la segona de la ciutat, per poder iniciar ja la licitació de les obres. Abasta l’àmbit inclòs entre els carrers del Pare Viñas, Duc de Mandas, Sant Vicent de Paül i Reig Genovés, i integrarà i connectarà alguns espais ja convertits en zona de vianants en l’entorn del nucli històric tradicional, així com el jardí de l’Ermita i el CEIP Bartolomé Cossío.

La nova actuació suposarà la conversió en zona de vianants d’al voltant de 8.700 m² i una inversió de 2,4 milions d’euros, dels quals més de la meitat —un total de 1,8— seran subvencionats pels fons europeus Next Generation. Es preveu que els treballs estiguen finalitzats abans de concloure 2023.

Unitat d’Igualtat

Així mateix, en febrer van començar les obres per crear la Unitat d’Igualtat Torrefiel-Orriols, un espai d’empoderament per a les dones que pretén comptar amb la cooperació del veïnat i les entitats del barri. El local, localitzat a la plaça de Salvador Allende, emmarcada en el conjunt de vivendes conegut com “Sant Jerònim”, es dedicarà a eradicar i previndre la violència masclista a través d’atencions personalitzades, cursos, tallers o xarrades, entre altres qüestions. L’habilitació de les instal·lacions, que compten amb una inversió de 143.264 euros, finalitzarà este estiu.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr