S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El projecte educatiu La Paseandera treballa a nivell sensorial amb els xiquets i xiquetes d’Educació Infantil

La regidoria d'Educació amplia l'oferta de Projectes Educatius a l'etapa educativa de primer cicle d'infantil

• La Paseandera en l'escoleta municipal Clara Campoamor

03/04/2023

La Paseandera és un personatge femení que porta l'alumnat a un passeig simbòlic per València a través dels sentits. El projecte incorpora la ciutat de València com a part de la temàtica, treballa a nivell sensorial amb l'alumnat i porta a l'aula una situació singular. Producte d'estes tres premisses sorgix La Paseandera, com una interpretació del flâneur, eixa figura literària que passeja la ciutat a l'atzar, coneixent els seus racons sense pressa, experimentant del que la ciutat li oferix i aprofitant eixes experiències per alimentar la seua creativitat.
 

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, qui ha visitat el desenvolupament de l'activitat a l'Escola Infantil Municipal Diputada Clara Campoamor, ha explicat que “hem incorporat per primera vegada a l'oferta de Projectes Educatius una activitat dirigida a l'etapa educativa de primer cicle d'infantil (0-3 anys), atesa la demanda del professorat”.

Ibáñez ha exposat que “perquè l'experiència i el personatge de la Paseandera fora singular es va dissenyar un vestuari i material didàctic compost per elements que ens recorden als tres espais que l'alumnat visita simbòlicament: la Plaça de l'Ajuntament, el jardí del Túria i la platja”. D'eixa forma per la solapa del seu vestit apunten edificis, en les vores de la seua falda trobem un fons marí i el verd es deixa veure en les mànegues del seu vestit.

S'ha comptat per a la seua execució amb una professional de les arts escèniques i de l'educació infantil que porta a l'alumnat a un passeig simbòlic per València a través dels sentits. D'esta manera, els xiquets i xiquetes, dins de l’escoleta, recorren les olors de la mar, dels arbres del jardí del Túria, l'arena de la platja, la suavitat de l'herba o l'aspre de les voreres, el murmuri de la gent reunida o de les ones arribant a la riba, assaborint una taronja, una orxata o l'arròs, veient els seus colors, les seues llums i la seua intensitat cromàtica.

El projecte ha comptat amb més de 50 sol·licituds, que es duen a terme en escoles infantils municipals i privades de la ciutat de València; es preveu que el curs que ve s'amplie el programa a segon cicle d'educació infantil.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez