S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acosta a la joventut de la ciutat el Bo Cultural Jove amb una trobada de diferents disciplines artístiques

• Imatge d'un concert, que és una de les activitats que es poden abonar amb el Bo Cultural Jove

06/10/2022

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, i amb la Delegació del Govern, ha organitzat, este dissabte 8 d'octubre, un esdeveniment gratuït per a promocionar “els avantatges” del Bo Cultural Jove. L’acte se celebrarà, des de les 10 fins a les 14 hores, en Caixaforum València, on s’habilitarà una zona gaming. Durant la jornada es desenvoluparan actuacions de freestyle i representacions d'arts escèniques. A més, la influencer valenciana VioletaG signarà el seu llibre: La melodía de la magia. En general, tal com ha explicat la regidora de de Joventut, Maite Ibáñez, “l’objectiu d’esta trobada és donar visibilitat a l'oferta cultural dirigida a joves i a agents culturals de la ciutat”.

 

Segons ha explicat la regidora, la influencer VioletaG, amb més de 2 milions de seguidors entre totes les seues xarxes, “serà la imatge destacada de l'esdeveniment, on es trobarà amb els seus fans i estarà signant el seu llibre”. I entre les activitats, hi haurà una actuació musical de freestyle de la mà de Urban Roosters, “líders en el sector del freestyle hispanoparlant”.

L'esdeveniment serà presentat per Bekaesh i comptarà amb la presència de Hander i Soen, “que realitzaran una exhibició per a gaudi de tots els participants”. La dansa també tindrà el seu protagonisme amb l'espectacle LlocJocXoc de la companyia La Coja Dansa.

A més, l'esdeveniment comptarà amb una zona gaming organitzada per DreamHack València, amb diferents activitats. Entre elles, s'instal·larà una zona PC Gaming en la qual les persones assistents podran acostar-se al nou FIFA 23, el videojoc de futbol que EA Esports va llançar el passat 30 de setembre. També, hi haurà una zona de realitat virtual amb ulleres VR d'última tecnologia perquè es puga provar diferents jocs i experiències immersives. D'altra banda, hi haurà una zona SimRacing amb simuladors de conducció de Fórmula 1 del nou F1 2022, i una zona de ball en la qual es podrà ballar al ritme del nou Just Dance.

‘El Bo Cultural Jove significa un impuls per a l'accessibilitat a la cultura, i posa en valor el treball dels creadors i les indústries culturals. A més, simbòlicament, ofereix una invitació a entrar en l'edat adulta de la mà de la música, el cinema, els llibres, festivals o el teatre. Per això des de la regidoria de Joventut volem enfortir una iniciativa que implica més de 50.000 joves a la Comunitat Valenciana que podran gaudir d'esta important inversió (210 milions d'euros) per part del Ministeri de Cultura i Esport, i des d'un escenari com Caixaforum València. Un espai emblemàtic per a la nostra ciutat, on conflueixen tecnologia, art i innovació”, ha afirmat Maite Ibáñez.

Per part seua, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha destacat "la importància" d'este Bo, el qual "suposa un suport decidit del Govern al sector cultural, especialment danyat i afectat per la pandèmia i el context bèl·lic internacional". També es tracta, "de consolidar ciutadans i ciutadanes que incorporen el gaudi de la cultura com un hàbit més en la seua vida adulta".

Bono cultural jove

El Bo Cultural Jove és una ajuda de 400 euros, destinat al gaudi de productes i servicis culturals que es pot sol·licitar fins al pròxim 15 d'octubre. Es podrà utilitzar en cinema, teatre, òpera, llibres, premsa, museus, dansa, música, festivals, videojocs, pel·lícules i sèries en línia.

La persona interessada haurà de sol·licitar a la Fàbrica de Moneda i Timbre el certificat digital per a poder identificar-se. Si encara no ho té, també pot demanar el sistema d'autenticació cl@ve durant el procés de sol·licitud.

Posteriorment, haurà de donar-se d'alta en la web www.bonoculturajoven.gob.es i aportar les seues dades personals.

El bo funcionarà amb una targeta de prepagament que emetrà Correus i que el beneficiari podrà tindre de manera virtual en el seu mòbil o de manera física. A més, podrà recollir-se en qualsevol oficina postal d'Espanya. Esta targeta permetrà gaudir d'experiències i productes culturals amb la següent distribució: 100 euros per a productes físics (llibres, premsa o discos), 100 euros per a productes digitals (premsa digital, podcast o videojocs en línia) i 200 euros per a arts escèniques (teatre, òpera, cinema, concerts, dansa o museus).

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez