Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local de València incorpora 181 agents que rejoveneixen la plantilla i la fan més igualitària

Ribó: “Amb la incorporació d'estos i estes agents, es compleix amb el compromís d'este govern de millorar el funcionament de l'Ajuntament i donar més i millor servici a la ciutadania”

• Presentació

05/05/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit l'acte de presentació dels 181 nous agents de la Policia Local que ha tingut lloc en la Plaça del Ajuntament, un acte en el qual ha estat acompanyat del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, i altres membres de l'equip de govern. Hui s'incorporen els agents que van entrar per torn lliure en l'última convocatòria de 234 agents, que se sumen als 53 que ja van entrar fa uns mesos procedents del torn de mobilitat. Es tracta de la promoció més gran dels últims 25 anys, i també la que més dones incorpora, ja que hui es presenten 44 dones, que se sumen a les que es van incorporar per mobilitat fa uns mesos.

 

Ribó ha afirmat que “amb la incorporació d'estos i estes agents, es complix el repte amb el qual vam arribar al govern en 2015 de millorar el funcionament de l'Ajuntament i donar més i millor servici a la ciutadania”, i ha destacat que “esta millora suposava augmentar, entre altres departaments, el número agents de la Policia Local, per a poder reforçar àrees tan importants com la Policia de Proximitat i el grup GAMA, que protegix les dones i contribuix a la convivència i fer una societat més igualitària i més justa”.

Per part seua, Aarón Cano, ha destacat que amb esta incorporació “parem el colp d'una policia que havia quedat minvada d'efectius per la falta d'oposicions” i ha explicat que “estos u estes agents permetran reestructurar la Policia Local i fer-la més pròxima i adaptada a les noves necessitats de la ciutat”.

Les i els nous agents, rejoveniran l'edat mitjana de la Policia Local, i sobretot la dels agents que presten servici al carrer, ja que els anys anteriors a l'edat de jubilació, els i les agents passen a segona activitat i a exercir, per tant, tasques administratives. Per això en tan necessari tindre una proporció adequada d'agents joves, per a poder prestar un servici a la ciutadania adequat i pròxim.

“Per a este govern ha sigut prioritari reforçar la plantilla de la Policia Local. Des que arribarem al govern en 2015 hem incorporat agents en totes les convocatòries, una cosa necessària després de 10 anys de govern del PP, en els quals no es van crear places. Esta convocatòria situa la plantilla en xifres històriques”, ha subratllat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Aarón Cano
Lluïsa Notario