S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Deu nous locals de la Comunitat Valenciana reben els Premis Cacau d’Or

Emiliano García: “La gala reconeix l’aposta de l’hostaleria valenciana per a posar en valor l’esmorzar, una experiència gastronòmica amb producte autòcton”

• Premi Cacau d'Or

26/11/2022

La huitena edició dels Premis Cacau d’Or ha distingit els millors esmorzars de la Comunitat Valenciana i suma deu nous noms al llistat dels locals on es practica esta tradició gastronòmica. Durant l’acte de lliurament, al Palau de l’Exposició, el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha destacat “la inqüestionable aposta que l’hostaleria valenciana està realitzant per a posar en valor l’esmorzar, convertint-ho en una autèntica experiència gastronòmica”.
 

Segons García, “a l’excel·lent producte autòcton i les receptes tradicionals se suma molta creativitat i ganes d’innovar amb l’únic objectiu que gaudisquen i compartisquen este moment, cada vegada més, tant els residents com els visitants”.

L’edil ha manifestat que l’esmorzar és “un fenomen que no para de créixer”. És l’evolució de les parades que feien a mitjan matí els llauradors per a reposar forces, després de diverses hores d’unes jornades que arrancaven a l’alba.

Els Premis Cacau d’Or van nàixer de la mà de la comunitat digital #LaCulturaDelAlmuerzo i reben suport de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de València, entre altres entitats. Per segon any consecutiu, el palmarès inclou el Premi Cacau d’Or Especial Amstel, que en esta edició hi recompensa l’ús de productes de proximitat.

Enguany, entre més de 200 aspirants al Cacau d’Or Especial Amstel, per votació popular en van passar a la final deu, i un jurat presidit pel xef Ricard Camarena (doble Estrella Michelin i Estrella Verde Michelín) va triar com a vencedora la proposta de la cafeteria restaurant Pitti de València.

L’entrepà guanyador presentat per Pitti es prepara a la planxa i porta paté de campanya i cansalada viada. Sobre esta base, s’afig ceba calfada, formatge fos, ou, encisam i maionesa. A més del Premi Cacau d’Or Especial, la cafeteria restaurant de València rep mil euros en cervesa Amstel, decoració per al seu establiment per valor de tres mil euros i una cistella de productes de proximitat valorada en 200 euros.

La gala dels Premis Cacau d’Or també ha distingit esta edició: Casa Herminia (Sa Pobla de Tornesa, Castelló); Les Cholines (Alfondeguilla, Castelló); El Ferrao (Alacant); restaurant Toni Cantó (Teulada, Alacant); Pizcueta 14 (València); Pensat i Fet (València); bar poliesportiu de Simat (Simat de la Valldigna, València), i club de camp Les Palmeres (Sueca, València).

Així mateix, ha tingut lloc l’acte proclamat “rei de l’esmorzar”, una denominació que el propietari del bar Nou Oslo de València ha protegit sota registre.

Altres distincions

A més de distingir els locals on millor es practica la cultura de l’esmorzar, els Premis Cacau d’Or reconeixen qui la impulsen amb els distintius “Esmorzadors d’Honor”, que han rebut: la iniciativa de la Facultat de Dret de la Universitat de València “Dret a Esmorzar”; el projecte de la Generalitat Ruta 99; la societat gastronòmica El Cullerot; Fiescrem, la fira de l’esmorzar i el cremaet de Xeraco, i el xef Jordi Morera.

Igualment, s’incrementa la llista de reconegudes com a “Dones Esmorzadores” amb la incorporació de: la il·lustradora Aina Gilabert; la zeladora Silvia Lacuesta; la portaveu adjunta del Partit Popular María José Ferrer; la periodista Loreto Ochando; la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; la metgessa i cantautora Raquel Mengual, i la comunicadora Teresa Silla.